https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Luc Crop verschijnt met schilderwerken van Formule 1-racewagens in Amerikaans naslagwerk

Luc Crop bij een van zijn schilderwerken: “De interesse voor tekenen en auto's zit er al van jongsaf in.”© LC
Luc Crop bij een van zijn schilderwerken: “De interesse voor tekenen en auto's zit er al van jongsaf in.”© LC
Paul Bruneel

Luc Crop (59) is een fervent liefhebber van en tegelijk tekenaar van alles wat op vier wielen beweegt binnen het Formule 1-gebeuren. Zijn talent is in eigen omgeving en zelfs ver daarbuiten gekend, maar de Westendenaar krijgt nu ook internationale erkenning. Hij werd immers gevraagd om enkele kunstwerken te maken voor een boek dat handelt over de Formule 1 Racing. Het boek wordt uitgegeven in Williamsburg Virgina in de Verenigde Staten en verschijnt wereldwijd.

Je krijgt niet iedere dag zo’n aanbieding voorgeschoteld en Luc Crop was dan ook tegelijk verwonderd en fier, toen hij de vraag kreeg. “Ik zie het als een hele eer om tussen al die Formule 1-wereldsterren te mogen prijken. Ik ben hier echt wel heel blij mee”, zegt Luc Crop.

Luc is een bekend figuur in de gemeente en is in het dagdagelijkse leven aan de slag in het Middelkerkse casino. Al zijn vrije tijd gaat echter naar zijn hobby, zeg maar passie: tekenen. Hij is ook een liefhebber van motoren, gaande van oude pareltjes tot ronkende bolides. Dat hij het talent heeft om de twee met elkaar te combineren, is dan ook heel uitzonderlijk.

Hobby’s combineren

De interesse voor tekenen en auto’s zit er bij Luc al in, van toen hij nog heel jong was. “Als kind vroeg ik mijn pa om een Willy’s Jeep te tekenen. Ik bouwde dan met mijn legoblokken de jeep na. Ik was hierdoor danig gefascineerd en die fascinatie bleef verder groeien.”

“Het is ongelofelijk leuk als je je twee hobby’s met elkaar kunt combineren. Samen met mijn zoon Ruben trek ik regelmatig naar Grand Prix wedstrijden, waar je de mooiste racewagens en bolides van dichtbij kunt bewonderen en fotograferen”, zegt Luc.

Dit is voor mij een supermotivatie om verder te doen

Het was via een Facebookgroep dat Luc het verzoek toegestuurd kreeg van de Amerikaanse uitgever, om zijn schildewerken te publiceren in het boek ‘F1 racing by the numbers’. Het boek is eigenlijk een naslagwerk dat alle Formule 1-statistieken bevat van 1950 tot nu.

“Ik heb echt geen moment geaarzeld, want zo’n kans krijg je niet alle dagen”, zegt Luc. “Ik heb een selectie van 12 werken gemaakt en doorgestuurd naar Amerika. Negen van mijn werken zijn terug te vinden in het boek dat 500 pagina’s telt. Onder de werken die geselecteerd werden voor publicatie zijn onder meer twee portretten van Senna en Hamilton” zegt Luc.

Wereldwijd verdeeld

“Weet je, mijn werken staan daar tussen werken van heel wat grote kunstenaars. Als kleine Westendenaar ben ik enorm fier dat ik mag figureren in een boek dat gedrukt wordt in de Verenigde Staten en wereldwijd wordt verdeeld. Het is voor mij een super motivatie om verder te doen.”

Het boek verschijnt deze zomer in Europa, maar Luc kreeg alvast een eerste exemplaar te pakken en dat schonk hij aan burgemeester Jean-Marie Dedecker. Deze was vol lof over de kunsten van Luc Crop. De burgemeester liet meteen weten dat een tentoonstelling met werken van Luc Crop in Middelkerke zeker op zijn plaats zou zijn.

“Niet alleen voor mezelf is dit een openbaring, maar het is ook fijn om te zien dat iemand onze gemeente uitdraagt tot in de verre hoeken van de wereld. We kennen de werken van Luc al een hele tijd, maar dit boek overtreft echt wel alle verwachtingen. Hij zet in het boek niet enkel zijn werken, maar ook onze gemeente in de kijker” besluit burgemeester Jean-Marie Dedecker.

Wie meer info wenst over Luc Crop en de werken die hij maakt kan een kijkje nemen op de website www.virageduportier.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.