LTI Oedelem wil aanbod uit serres online verkopen

De leerkrachten van LTI Oedelem onderhouden momenteel de volledige kweek in de serres. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

Door de coronacrisis werken scholen vanop afstand verder aan de begeleiding van hun leerlingen. Op een tuinbouwschool zoals het LTI in Oedelem vraagt dat extra inspanningen. Zeker nu hun plantenaanbod in volle groei staat en naar potentiële kopers zou moeten gaan.

Alle leerkrachten van het LTI in Oedelem werken momenteel verder om de volledige kweek te onderhouden en de tuin proper te houden. Naast de leerkrachten van de land- en tuinbouwschool springen ook de leerkrachten van algemene vakken even bij. “In januari hebben we met de leerlingen enorm hard gewerkt om ons aanbod eenjarigen te verpotten om verder te laten groeien. Er was veel werk in de serres en daar zien we nu de resultaten van. Alleen moeten we onze gebruikelijke verkoopsmomenten in april afgelasten, net nu onze serres bomvol mooie planten staan“, vertellen de leerlingenbegeleiders van LTI Oedelem.

Educatief materiaal

Zowel in april en mei zijn er elk jaar bloemen- en opendeurdagen in de Oedelemse school. De opbrengst van de verkoop van de planten op die dagen spijst de schoolkas met een ferm budget. De afgelastingen dreigen dus de begroting van dit jaar in het gedrang te brengen.

Met die inkomsten investeren we normaal gesproken in educatief materiaal. Dat loopt van machines tot plantjes om mee te enten. Dat is een heel moeilijke kweekwijze die bijgevolg minder verkoop oplevert. Maar we moeten en willen het de leerlingen wel aanleren, dus de verkoop van de gemakkelijk kweekbare planten compenseert dat. De inkomsten van deze verkoop zorgen steeds voor nieuwe opportuniteiten voor de leerlingen”, zegt een van de begeleiders.

Online winkel

LTI Oedelem richt nu een webshop op om het volledige aanbod aan de man te brengen. In een van de volgende weken zal de online winkel beschikbaar zijn, vanaf dan kunnen ouders en sympathisanten hun aankopen doen. De school wil zich dan ook vooral tot die doelgroep richten. “We willen geen bedreiging vormen voor telers die het net als zoveel anderen nu heel moeilijk hebben door de coronacrisis. Daarnaast hebben de teeltleiders ook nog de ruimte nodig om de logistiek rond dit project op te starten”, klinkt het nog. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier