Lowie Gryspeerd uit Rumbeke wordt 21 in 2021: “Vrije tijd draait rond de scouts”

(gf)
(gf)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Deze week Lowie Gryspeerd uit Rumbeke.

Lowie Gryspeerd is de jongste zoon van de bekende uitbater van de Zoete Zonde, Stephan Gryspeerd en Griet Vanhaverbeke. Met Pieter-Jan (28) en Mathijs (26) heeft hij nog twee oudere broers. Hij is geboren op 14 december 2000 en woont nog bij zijn ouders in de Populierstraat.

Zijn middelbaar bracht hij door in het Roeselaarse Vrij Technisch Instituut waar hij de richting houtbewerking volgde. Sinds zijn afstuderen is hij aan de slag bij het Stadense houtwerkbedrijf Wyseur Woodworks. In september vorig jaar stapte Lowie samen met Florent Algoet en millenniumgenoot Wannes Vandeputte in de hoofdleiding van de Rumbeekse Scouts Parsifal. Een knuffelcontact heeft hij niet.

Hoe ziet een normale week er voor jou uit?

“In de week werk ik elke dag van 7 tot ongeveer 17 uur. Normaal ga ik ’s avonds altijd even langs bij de scouts en dat is ook de rode draad van mijn weekend. Op vrijdagavond vergaderen we met de scoutsvrienden. Op zaterdagmiddag zijn er activiteiten en ’s avonds gaan we meestal nog even uit. Als de cafés open zijn tenminste. Op zondag ruimen we vaak de lokalen op of doen voorbereidingen voor de volgende bijeenkomst. Mijn vrije tijd draait hoofdzakelijk rond de scouts. Ook tijdens de lockdown bleef ik mijn dagen over het algemeen vullen met mijn favoriete vereniging. Daardoor heb ik niet echt tijd voor andere hobby’s. Tijdens de coronaperiode heb ik er ook geen nieuwe ontdekt.”

Wat is jouw favoriete muziek?

“Momenteel luister ik heel graag naar Bloc Party, een Engelse rockband bekend voor zijn sterk opzwepende ritmesectie. Punk is een van mijn favoriete genres. Ik ben zelf een doorgewinterde festivalganger. Je vindt mij elk jaar voor een volledig weekend terug op de weide van Werchter. Ons eigen festival Parsidance hopen we volgend jaar opnieuw te organiseren. Misschien zal dat nog niet zo uitgebreid zijn als anders, maar iets is beter dan niets.”

Ben jij een Netflixer en bingewatcher?

“Eigenlijk wel. De mythische wereld van Games of Thrones behoort, zoals bij de meeste van mijn leeftijdgenoten, tot mijn lievelingsseries. Ik volg elk nieuw seizoen op de voet en vind dat gewoon heel goed gemaakt. Momenteel ben ik ook gefascineerd door de avonturen van Ragnar Lothbrok in Vikings , een dramaserie die je zeker gezien moet hebben. Boeken zijn nooit echt aan mij besteed. Alleen als het moest voor school of zo.”

Kun je een dag zonder je gsm?

“Jaaah”, klinkt het aarzelend. “Ik zou dat waarschijnlijk wel kunnen maar doe ik liever niet. Ik heb dat alleszins nog nooit geprobeerd. Het checken van mijn socialemedia-accounts zit er redelijk ingebakken. Je doet dat zonder er echt bij na te denken.”

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

“In de toekomst zou ik heel graag een mooie reis maken door Scandinavië. Die noordelijke streken hebben mij altijd wel al geïnteresseerd. Misschien zou ik mij binnen tien jaar wel graag gesetteld hebben maar daar ben ik nu nog niet echt mee bezig.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.