Lowie Despierre (10) zamelt oud ijzer in voor Warmste Week

Papa Yoeri Despierre staat helemaal achter het idee van zijn zoon. (foto MVO)
Redactie KW

Net als zijn ouders en zijn grootouders heeft de 10-jarige Lowie Despierre uit Vladslo een groot hart voor zijn medemensen. Helemaal in zijn eentje bedacht hij een origineel initiatief om geld in te zamelen voor de Warmste Week: hij zamelt IJzer for Life in!

“Vorig jaar haalde ik 85 euro zakgeld bij elkaar met de verkoop van oud ijzer dat ik had gesprokkeld”, vertelt Lowie. “Een tijdje geleden polste papa of ik niets zou doen voor de Warmste Week. Maar met pannenkoeken, wafelenbak of spekken verkopen moest ik niet komen aanzetten, vond hij. ‘Bedenk maar iets originelers’, zei papa. Zo zijn we beginnen brainstormen, en toen dacht ik ineens: waarom zou ik me niet eens extra inzetten om nog meer oud ijzer bij elkaar te krijgen en dan de opbrengst schenken aan een goed doel! Ik wist al meteen welk goed doel ik zou kiezen: de vzw De Helpende Hand in Beerst. Dat is de vzw waar mijn oma, Marie-Jeanne Forret, en mijn opa, Dany Despierre, zich inzetten voor mensen die het niet zo goed hebben als wij! Zij zamelen voedselpakketten en kledij in, en maken om de twee jaar met een 1.000-tal opvangkinderen, kansarme gezinnen en mensen met een beperking een uitstap naar Bobbejaanland.”

Papa Yoeri Despierre staat helemaal achter het idee van zijn zoon: “Iedereen heeft wel oud ijzer. Mensen hoeven het alleen maar te brengen. Zo steunen ze een goed doel zonder dat ze zelf in hun portemonnee moeten schieten. We zijn zelf begonnen in onze eigen tuin, want er ligt genoeg overschot van de verbouwing van ons huis. Maar ik moet Lowie een beetje in toom houden, want de nieuwe piketten voor het zwembad lagen ook al in de container! Die container mogen we gratis gebruiken van de firma MARIS in Diksmuide. Zij komen hem ook halen als hij vol is, ze wegen hem, en indien nodig komt er een andere. Alle ‘oud ijzer’ is welkom: ook materiaal in inox, zink, koper, aluminium, blikjes, maar géén frigo’s.”

“In de garage hangt een magneet waarmee we kunnen controleren of er ijzer zit in iets”, vult Lowie aan. “Op school zijn er al groepjes gevormd om samen in te zamelen, we hebben flyers gedrukt en ik heb in een filmpje op YouTube de actie uitgelegd. De inzameling loopt tot 18 december”, zegt de kleine ondernemer in spe.

Kippenfestijn

“Mama en papa zullen ook reclame maken op het kippenfestijn van de Vriendenkring Jong Leke dit weekend. Mama en papa geven mij het goede voorbeeld om zich in te zetten voor een goed doel. Met de Vriendenkring verzamelden ze al 10.000 euro voor speelmateriaal voor het schooltje, ze schonken al computers, en papa haalde drie jaar geleden het nieuws met zijn wereldrecord: door Leke liep toen een waslijn van 11 km waaraan 148.000 sokken bengelden!” (MVO)

Info en leveringsadres:

Gentweg 59, Vladslo

yoeridespierre@gmail.comhttps://www.facebook.com/despierre.yoeri/videos/ 10220341119379109.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier