Loungebar King Kong Balcony zorgt voor festivalsfeer

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een festival organiseren? Niet toegelaten! Heerlijk gaan clubben? Nog steeds onmogelijk. Een feestje onder vrienden organiseren? Ligt erg gevoelig! De evenementensector krijgt door de coronacrisis rake klappen en ook dj’s hebben enkel maar lege agenda’s. King Kong Balcony moet in Kortrijk alvast voor een coronaproof en vooral uiterst exclusief alternatief gaan zorgen.

“Laat me maar meteen zeggen dat dit geen festival is”, zegt Fred Hush, Kortrijkzaan en dj met naam en faam, én een van de drijvende krachten achter dit unieke concept. “We moesten iets vinden om aan de slag te kunnen tijdens de zomermaanden en na heel wat denkwerk kwamen we met King Kong Balcony naar buiten. We transformeren het dak van het Kortrijks restaurant Trattoria La Bicicletta om tot een loungebar waar we mensen gaan onderdompelen in een zwoele mix van elektronische beats, terwijl ze genieten van een hapje en drankje met een fenomenaal zicht.”

Digitaal

Eten, drinken en muziek? Onder de nog steeds strenge coronamaatregelen lijkt dit een erg riskante bedoening. “Er zijn op het dak helemaal geen dj’s aanwezig. We hebben aan een selecte groep gevraagd om een exclusieve mix samen te stellen, die ze nadien digitaal konden aanleveren. De muziek wordt afgestemd op de sfeer waardoor het totaalplaatje klopt. Wie een glas gaat drinken op de King Kong Balcony gaat geen enkele dj aan het werk zien. Alles wordt digitaal uitgezonden waardoor dit perfect past binnen zelfs de meest strenge coronaregels. Het geheel levert voor iedereen een aangename situatie op”, legt Fred Hush uit.

“Voor de dj’s is er opnieuw wat werk, iets wat broodnodig is in deze tijden waar ze helemaal niks meer kunnen plannen. De bezoekers van de King Kong Balcony hebben dan weer het gevoel en de sfeer van een festival, zonder dat het er daadwerkelijk een is. Als kers op de taart kan iedereen genieten van een ronduit waanzinnig zicht over het Sint-Maartensplein.”

Wie zelf wil genieten van deze bijzondere locatie is iedere dag welkom en dit nog tot het einde van de zomer. Meer info is eveneens terug te vinden op de Facebookpagina van King Kong Balcony.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier