Louise Nulens wint strijd tegen kilo’s en geeft sportles voor goed doel: “Een jaar geleden nooit gedurfd”

Een herboren Louise Nulens neemt deel aan de West-Vlaamse preselectie voor Miss België. “Als misskandidate draait het voor mij om de impact die ik kan hebben op andere meisjes.” © (Foto GF)
Redactie KW

Ooit woog Louise Nulens (21) meer dan 100 kilogram, nu droomt ze luidop van deelname aan de Miss Belgiëverkiezing. Met ‘Sport for change for Miss Belgium’, een sportsessie op Kortrijk Weide, wil ze een inspiratiebron zijn voor anderen en tegelijkertijd de kinderarmoedeorganisatie Pelicano steunen.

Louise Nulens is een knappe verschijning, die bio-esthetiek studeerde aan de Rhizo lifestyle- en sportschool in Kortrijk. Ze werkt als schoonheidsspecialiste bij Instituut Illu in Kortrijk, en als ‘fit influencer’ begeleidt ze mensen op het vlak van sport en voeding. Niets laat vermoeden dat deze zelfbewuste jongedame tot voor kort met overgewicht en een gebrek aan zelfvertrouwen kampte.

“Vijf jaar geleden woog ik 110 kilogram, was ik ongelukkig met mezelf en had ik geen enkel doel voor ogen”, vertelt ze openhartig. “Lange tijd had ik een slechte relatie met voeding. Het was een ongezonde jojo van streng diëten en superveel afvallen in korte tijd – om dan opnieuw aan te komen. Het voorbije jaar slaagde ik erin om de knop om te draaien. Ik besliste mijn levensstijl om te gooien. Door gezond te eten en verantwoord te sporten raakte ik veertig kilogram kwijt.”

Aangemoedigd door haar ouders, die Wellness ‘t Dolfijntje uitbaten in Heule, besliste Louise deel te nemen aan ‘Miss West-Vlaanderen for Miss Belgium’, de West-Vlaamse preselectiewedstrijd voor Miss België.

Door gezond te eten en verantwoord te sporten raakte ik veertig kilogram kwijt

“De finale vindt plaats in september. Als misskandidate draait het voor mij niet om de looks, maar wel om de impact die ik kan hebben op andere meisjes. Ik wil aan jonge vrouwen tonen dat ze meer kunnen dan ze denken. Ik wil bewijzen dat je met wilskracht ver kan geraken, ook al beantwoord je niet aan het perfecte plaatje. Zelf ben ik enorm gegroeid als persoonlijkheid. Dit zou ik een jaar geleden nooit gedurfd hebben.”

Laagdrempelig

Als misskandidate zet Louise zich in voor het goede doel en steunt ze de Stichting Pelicano, die de strijd tegen kinderarmoede in België aangaat en de huidige Miss België Kedist Deltour als ambassadrice heeft.

“Het leek me leuk om een sportles in openlucht te organiseren, waarbij de deelnemers zelf beslissen hoeveel ze doneren voor het goede doel. Die sportles, ‘Sport for Change for Miss Belgium 2022’, vindt plaats op woensdag 28 juli om 19 uur aan Kortrijk Weide. Een uur lang geef ik een ‘full body workout’ met cardio- en spierverstevigende oefeningen.”

“Het is een laagdrempelige bootcamp, die voor iedereen haalbaar is: jong of oud, om het even welk niveau. Iedereen is welkom, gewoon enthousiast zijn en zin hebben om te bewegen volstaan om mee te doen. Terwijl we samen sporten en veel plezier beleven, maken we een positief verschil voor kansarme kinderen”, besluit Louise.

Wie mee wil sporten, kan reageren op het Facebookevenement ‘Sport for Change for Miss Belgium 2022’. Stemmen voor kandidate ‘Miss West-Vlaanderen for Miss Belgium’ Louise Nulens kan door ‘MWV30’ te sms’en naar 6665 (1 euro per stem), of via de stem-app van Miss Belgium. (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten