https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Louise-Marie Losfeld, zondag Miss West-Vlaanderen af: “Miss moet op haar strepen staan”

Louise-Marie Losfeld geeft zondag met plezier haar kroontje van Miss West-Vlaanderen door. © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Komende zondag weten we wie de nieuwe Miss West-Vlaanderen wordt. Huidig Miss West-Vlaanderen Louise Marie Losfeld kijkt tevreden terug op haar bijzonder, maar leerrijk jaar. “Een tip voor de kandidates? Op je strepen staan”, zegt ze.

Louise-Marie Losfeld (18) was vorig jaar een van de jongste kandidates voor het kroontje van Miss West-Vlaanderen. De Oostendse viel op door haar vlotte babbel en maturiteit, ondanks haar nog jeugdige leeftijd. Louise-Marie was immers amper 17 jaar toen ze het kroontje als mooiste van onze provincie mocht opzetten in Plopsaland De Panne.

De Oostendse jongedame volgt momenteel nog haar laatste jaar economie-wiskunde en heeft na haar studies grote plannen. Ze blikt tevreden terug op haar jaar als Miss West-Vlaanderen. “Het coronavirus zorgde ervoor dat ik niet kon doen wat een Miss West-Vlaanderen normaal zou doen”, opent Louise-Marie. “Er waren heel wat beperkingen op ons normale leven en dat heeft ervoor gezorgd dat er minder activiteiten waren waarop ik verwacht werd.”

Net geen Miss België

En dan was er ook nog haar deelname aan Miss België, waar de Oostendse net niet het kroontje kon wegkapen. “Ik werd tweede eredame”, lacht ze. “Ik was er zo dichtbij. Weet je, ik ben erg competitief ingesteld. Natuurlijk had ik veel liever gewonnen, maar het is nu zo. Ik ben volwassen genoeg om met verlies om te kunnen en ik gun het de eerste en de tweede zeker. You win some, you lose some. Dt is in het dagelijks leven in alles zo. Toch kijk ik tevreden terug naar mijn deelname. Het was een erg leerrijke ervaring en het heeft deuren geopend. Daarnaast leerde ik heel wat mensen kennen en daar doe je het ook wel voor.”

Miss België zorgde ervoor dat Louise-Marie opgemerkt werd bij de organisatoren van Miss Supranational, de derde grootste internationale missverkiezing ter wereld. Ze werd er twaalfde van 65 meisjes uit 65 verschillende landen: de hoogste plaats door een Belgische ooit behaald. “Ook dat was een leuke ervaring”, zegt de Oostendse. “Momenten die ik nooit meer al vergeten. Hoe de toekomst er voor mij uitziet? Ik ga nu vooral mijn studies afwerken, want ik zit in mijn laatste jaar. Daarna wil ik naar New York.”

Mooi vanbinnen

Louise-Marie is naast studente ook nog model bij Dominique Models en krijgt heel wat opdrachten binnen. “Ik wil er doorbreken als model en New York is de ideale plaats om dat te doen. Of het mij zal lukken, is een andere vraag, maar ik ben vastbesloten. Ik heb vooral gezonde ambitie en daarmee kom je al een heel eind.”

Komende zondag strijden opnieuw 20 meisjes voor het kroontje van Miss West-Vlaanderen. Louise-Marie hoopt vooral dat de beste mag winnen en heeft nog enkele tips. “De nieuwe Miss moet vooral mooi zijn vanbinnen. Maar ze moet ook op haar strepen kunnen staan en weten wat ze wil. Het gaat niet enkel om die titel te dragen, maar ook om er iets mee te doen. Maar in de eerste plaats moeten alle meisjes gewoon genieten van het moment, want het is once in a lifetime. Of ik er zal zijn? Natuurlijk. Ik zal met plezier mijn kroontje doorgeven aan de kersverse miss”, besluit Louise-Marie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.