Louise-Marie droomt van het Belgische kroontje en een carrière in de media

© JRO
© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Eerder al had Louise-Marie Losfeld het kroontje van Miss West-Vlaanderen binnengehaald, nu droomt ze van de titel van Miss België. Ze is een van de dertig finalistes. En daarna? Jawel, dat mag best ‘iets in de media’ zijn: “Ik ben heel mondig.”

De Oostendse schone studeert economie-wiskunde in Athena en is model bij Dominique Models. Ze is wordt in maart achttien en is een van de jongste kandidates van de selectie van dertig, maar dat stoort haar niet: “Het draait niet om leeftijd en ook niet allemaal om schoonheid. Een Miss België moet heel wat meer eigenschappen hebben.”

Die finaleplaats was overigens niet vanzelfsprekend. “Toen ik het kroontje van Miss West-Vlaanderen binnenhaalde, was ik nog niet zeker van mijn plaats bij de laatste dertig. Het is niet meer zo dat de provinciale miss en eredames automatisch naar Miss België mogen. Het was heel spannend. Eerst van tachtig naar veertig, en dan is het wachten op het nieuws of je bij de laatste dertig bent.”

“Sowieso laatste drie”

De finale is leuk, maar de ambities reiken veel hoger: het kroontje. “Dat is de droom van elk meisje dat deelneemt aan Miss België, toch? Ik wil sowieso bij de laatste drie eindigen, maar het kroontje zou nog beter zijn!”

Louise-Marie werd in september van vorig jaar Miss West-Vlaanderen, maar bijzonder veel werk heeft ze daar niet aan overgehouden. “Corona heeft ervoor gezorgd dat ik veel minder opdrachten heb dan tijdens een normaal jaar. Hier en daar kreeg ik wel de vraag om een opening te verzorgen eens corona dat weer toelaat.”

De datum voor de finale ligt nog niet vast. De organisatie hoopt die tussen maart en mei te organiseren. “We weten dan wel niet hoeveel tijd we krijgen om ons voor te bereiden op die finale, maar de organisatie begeleidt ons heel goed. Binnenkort gaan we op reis. In eigen land, vanwege corona. Maar er is ons zeer veel luxe beloofd.” (lacht)

Als ze Miss België wint, ziet Louise-Marie zichzelf wel een carrière opbouwen in de media. “Ik ben heel mondig en dat kan een mediacarrière ten goede komen. Ik blijf me sowieso op mijn studies concentreren. Ik was in december voor alle vakken geslaagd en blijf hard werken om ook in juni te slagen. Ik ben klaar voor de combinatie van studies met de finale van Miss België!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.