Louis De Meyer uit Lendelede is 21 in 2021

Louis De Meyer.©Frank Meurisse FM
Louis De Meyer.©Frank Meurisse FM

21, het is een magische leeftijd. Die verjaardag wordt nog extra specialer wanneer die in het jaar 2021 valt. Wij vragen wekelijks een van de jongeren die dit jaar hun 21ste verjaardag vieren naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Een van hen is Louis De Meyer uit de Sneppestraat in Lendelede die 21 jaar werd op 8 januari.

Louis De Meyer studeert aan de Ugent en zit in zijn derde bachelor farmacie. “In de weekends verblijf ik afwisselend bij mijn mama in Lendelede en mijn papa in Oostende”, zegt Louis. “Mijn familie en mijn vrienden zijn heel belangrijk voor mij.”

Hoe zien jouw weekdagen en weekend eruit in coronatijden?

“Ik zit met mijn broer Henri op kot in Gent en volg er de lessen online. Praktijklessen zijn er wel nog en die zorgen ervoor dat we het tijdens de lockdowns beter kunnen volhouden. Eén à twee keer in de week fietsen, zorgt voor een frisse neus. In de weekends is het voor mij een mix van een beetje werken voor school en ontspannen: voetbal of koers kijken op tv, fietsen met mijn pas gekochte koersfiets, mijn nieuwe hobby nadat ik stopte met basketbal omdat het spelplezier een beetje weg was en omdat het moeilijk te combineren valt met mijn studies.”

Wat deed en doe je om de lockdowns door te komen?

“Tijdens de eerste strengere lockdown – ik had mijn fiets toen nog niet zat ik continu met ons hele gezin thuis en had alleen maar werk voor school. Iedere dag was hetzelfde. In de zomervakantie kon ik dan weer meer dingen doen met mijn vrienden, zij zijn heel belangrijk voor mij.”

Wie was of is jouw knuffelcontact en wat verwacht je van de komende zomer?

“Ik heb geen knuffelcontact en die vacature staat nog open! Wat de zomer zal brengen, is één groot vraagteken. Zullen muziekfestivals en concerten al op de normale manier kunnen? Misschien wel op kleinere schaal en in bubbels en dan zal ik er zeker eentje meepikken.”

Ben je een Netflixer/bingewatcher en wat wil je zeker zien?

“Netflix is meer dan de dagelijkse tv-programma’s mijn ding. The Last Kingdom, Peaky Blinders, Elite en The Big Bang Theory vind ik goede series”

Hoe zit het met de generatiekloof?

“Een generatiekloof met mijn ouders is er in elk geval niet. Ze zijn helemaal niet ouderwets en passen zich zeer snel aan.”

Wat staat bovenaan jouw bucketlist?

“Dingen die met reizen te maken hebben. Bijvoorbeeld een keer een basketwedstrijd bijwonen van de NBA in Amerika. En het noorderlicht zien, een wonder van de natuur.”

Hoe zie je jezelf binnen 10 jaar?

“Liefst met een job die ik elke dag met plezier doe. En ik hoop iets te kunnen bijdragen aan de wereld en de maatschappij. Waar en hoe weet ik nog niet. Ik hoop dat ik me dan mag blijven omringen met mensen die ik graag heb. Voor de rest hou ik me vooral bezig met het heden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.