Lotto Soudal legt twee West-Vlaamse youngsters vast voor U23-ploeg

Lars Van Ryckeghem in actie op het WK tijdrijden voor juniores. © belga
Redactie KW

Lotto Soudal neemt Lars Van Ryckeghem en Ramses Debruyne volgend jaar op in zijn beloftenploeg. Ze gaan er verder werken aan hun ontwikkeling onder de vleugels van ploegleider Kurt Van de Wouwer.

Lars Van Ryckeghem uit Aartrijke is volgens Lotto Soudal “een pur sang tijdrijder maar meer dan dat”. Van Ryckeghem finishte derde op het BK, gewonnen door Arnaud De Lie, maar pakte in Sint-Lievens-Houtem wel de Belgische driekleur in het tijdrijden. In 2017 was Van Ryckeghem al Belgisch kampioen op de weg bij de nieuwelingen.

Provinciegenoot Ramses Debruyne uit Rollegem is “de man voor de zwaardere omlopen”. Geselecteerd voor het WK in Yorkshire pakte hij daar als eerstejaars een 20ste plaats. Eerder in het seizoen finishte hij ook al vijfde in de Ronde van Vlaanderen en zesde in de Vredeskoers.

Ook Arnaud De Lie uit Lescheret krijgt een plaatsje in de U23-ploeg van Lotto Soudal. “Ze zijn op dit ogenblik alle drie tweedejaarsjuniores die nog niets hebben kunnen bewijzen dit seizoen, maar wat ze in hun eerste jaar bij de juniores lieten zien, heeft ons genoeg overtuigd“, onderstreept Kurt Van de Wouwer. “Ze hebben talent maar ook de goede ingesteldheid. Bij ons zitten ze goed voor een verdere opleiding. We kijken uit naar hun komst, maar wensen ze ook nog veel succes bij hun huidig team dit seizoen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier