https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lotte Geertsen is de nieuwe verantwoordelijke van Lokaal in Roeselare

Lotte Geertsen volgt Melanie Vanstaen op als marktverantwoordelijke van Lokaal in Roeselare: “Het sluit perfect aan bij mijn bijberoep als voedingsdeskundige.”© Stefaan Beel
Lotte Geertsen volgt Melanie Vanstaen op als marktverantwoordelijke van Lokaal in Roeselare: “Het sluit perfect aan bij mijn bijberoep als voedingsdeskundige.”© Stefaan Beel
Thomas Dubois

Lotte Geertsen is de nieuwe marktverantwoordelijke van Lokaal. Normaal baat ze de sportbar in Sportline uit, maar door corona is dat al een jaartje niet meer mogelijk. Dus ging ze op zoek naar een alternatief en kwam zo in Lokaal terecht. De functie sluit ook aan bij haar bijberoep als voedingsdeskundige.

Lokaal viert vrijdag 19 maart de 200ste marktdag. Sinds de start in 2017 kun je elke vrijdag in de Sint-Amandskerk terecht voor lokale producten, rechtstreeks van bij de producent. Een bijzondere verjaardag, zeker ook voor Melanie Vanstaen die er van het prille begin bij was als verantwoordelijke. Nu geeft ze de fakkel door aan Lotte Geertsen (31) die met veel enthousiasme de taak zal verderzetten. “Ik werk normaal in de sportbar bij Sportline, maar door corona is dat al niet meer mogelijk sinds maart vorig jaar”, begint Lotte te vertellen.

Uitdaging

“In mijn zoektocht naar een alternatief zag ik toevallig een vacature voor marktverantwoordelijke bij Lokaal passeren. Ik heb met succes mijn kans gewaagd. Deze week loop ik nog mee samen met Melanie om dan vanaf volgende week zelf de volle verantwoordelijkheid te nemen. Ik ben het aanspreekpunt voor zowel de boeren die er hun waar aanbieden als voor de bezoekers. Als er een probleem is, moet ik voor een oplossing kijken. Het is een mooie uitdaging en ik zie het alvast volop zitten! Ik ben zelf in het verleden al regelmatig bij Lokaal langs geweest en vind het concept echt leuk. Zeker het gegeven dat de producten rechtstreeks van bij de lokale boeren en producenten komen gecombineerd met de Sint-Amandskerk als indrukwekkende locatie die voor een pak extra beleving zorgt. De producten zijn bovendien voedzaam, duurzaam en met aandacht voor de korte keten. Je merkt het verschil echt op je bord, alles is kraakvers.”

Afslanken

De functie sluit bovendien perfect aan bij het bijberoep van Lotte als voedingsdeskundige. “Ik ben er een vijftal jaar geleden ingerold toen ik zelf wou afslanken. Door intens met mijn voeding bezig te zijn is de interesse flink gegroeid met een eigen bedrijfje als resultaat. Heel veel vrouwen willen afslanken en ik wil hen daarbij helpen. Daarbij heb ik een heel voedingsplatform opgezet. Het draait vooral om wat je wel mag eten. Je kan alles laten, maar dat hoeft niet. Ik kan zelf ook niet zonder eens bijvoorbeeld een wijntje of chips en dat geldt voor iedereen. Je kan afslanken door middel van gezonde voeding zonder dat je daarvoor alles moet laten. Noem het overigens ook geen diëten, want dat is het niet. Voor mij was het alvast een succes, want ik ben 40 kg kwijt.” Je kan bij Lotte terecht via het platform www.fruityfit.be. Daarnaast geeft ze ook workshops en is er advies op maat.

Lotte is afkomstig van Maastricht, zo’n dertien jaar geleden volgde ze de liefde richting Oostende. De liefde bleef niet duren, maar terugkeren deed ze niet en dat zal wellicht ook niet meer gebeuren, zo zegt ze zelf. Ondertussen woont ze samen met haar vriend en drie katten al twee jaar in Roeselare.

De 200ste marktdag van Lokaal zal overigens niet zomaar passeren. Elke betalende klant krijgt 1 kg aardappelen als extraatje meer naar huis, uiteraard geteeld door lokale landbouwers.

Lotte volgen kan via haar Instagram-pagina @lotte.fruityfit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten