Loslopende hond bijt stuk oor van prijshond af, burgemeester sensibiliseert met bewonersbrieven

Bianca Vanbelleghem samen met haar hond Nembo. © TP
Redactie KW

Nembo is verminkt. De prijshond van Bianca werd tijdens een wandeling aangevallen door een loslopende hond. Het dier werd een stuk van zijn oor afgebeten. De burgervader van Mesen wil nu sensibiliseren met bewonersbrieven.

Bianca Vanbelleghem (49) en haar man gingen maandagavond met hun hond Nembo wandelen langs de Armentierssteenweg in Mesen op enkele honderden meter van hun woning. “Toen we passeerden langs een voormalige hoeve bij de Ierse Vredestoren werd hij aangevallen door een andere hond, die zonder leiband het voetpad opliep“, vertelt ze.

Een stuk van Nembo zijn oor werd afgebeten.
Een stuk van Nembo zijn oor werd afgebeten.© GF

“We deden er alles aan om Nembo te verdedigen. Toen we thuiskwamen, werd de schade echt duidelijk: heel mijn keuken hing vol bloed doordat een stuk van zijn oor was afgebeten. Hij was ook gewond aan zijn neus. De politie bracht het stukje van het oor, dat gevonden was bij de plaats van de aanvaring, maar het was te laat om dit er nog aan te naaien.”

Nembo was ook gewond aan zijn neus.
Nembo was ook gewond aan zijn neus.© GF

“Dit is een drama voor ons, want Nembo is een prijshond. Zeker een keer per maand laten we hem deelnemen aan allerlei schoonheidswedstrijden in binnen- en buitenland: hij werd al Belgisch, Luxemburgs en internationaal kampioen. Een van de criteria is dat de hond niet agressief mag zijn. We hebben al heel wat tijd en middelen geïnvesteerd in deze Engelse mastiff, die nu vijf jaar is. Vier jaar geleden was Nembo al eens aangevallen door dezelfde hond op dezelfde plaats, die ook toen geen leiband droeg. Ik deed toen geen aangifte, maar stond wel in voor de dierenartskosten.”

Bewonersbrieven

Ghislain Bossaert samen met de bijtende hond.
Ghislain Bossaert samen met de bijtende hond.© TP

Ghislain Bossaert (52), de eigenaar van de bijtende hond, betwist de eerste aanval en stelt nu ook vragen bij de recente aanvaring. “Wanneer ik niet thuis ben, zit Teddy binnen. Wanneer ik hem buiten laat, kan hij niet over de elektrische draden door zijn halsband.”

Bianca benadrukt dat de hond zich op het voetpad bevond en geen halsband droeg. Burgemeester Sandy Evrard (MLM) herinnert aan het zonaal politiereglement: “Er kunnen boetes opgelegd worden tot 70 euro voor wie honden niet aan de leiband houdt. Het stadsbestuur zal de Mesenaars sensibiliseren met bewonersbrieven, die binnenkort worden uitgestuurd. Ik mag er niet aan denken dat een kind gebeten wordt.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier