https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Loslopende hond bijt jong katje dood op plein in Roeselare

Redactie KW

De eigenaar van het katje deed aangifte bij de politie, maar daar konden ze niets meer doen dan de hondeneigenaar een aanmaning geven.

De feiten dateren van dinsdagvoormiddag, op een plein tussen de Monseigneur De Haernestraat en de Ange Angillisstraat in Roeselare, aan het vroegere Elisabethschooltje. Het grasveld wordt gebruikt door wandelaars en spelende kinderen, maar regelmatig ook door hondeneigenaars die er hun viervoeters trainen.

De tuin van het gezin van Hans paalt aan dat plein en sinds een tijdje trippelde er een nieuw huisgenootje rond, een opvolger voor hun vorige kat die 18 jaar geworden was. Het rosse katje, toepasselijk Rösti gedoopt, was nog erg jong, een maand of vier oud, en begon stilaan ook de omgeving buiten de eigen tuin wat te verkennen. Die verkenning liep dinsdag echter fataal af voor het beestje.

Loslopende hond bijt jong katje dood op plein in Roeselare

“Een man had er zijn Duitse herder losgelaten”, vertelt Hans. “Dat gebeurt regelmatig en al lang, maar mag eigenlijk niet. Het beest wordt echt getraind om te bijten, het zijn allerminst schoothondjes.”

Een tijdje geleden beet diezelfde hond al eens een klein hondje van een buurvrouw dood

Het jonge katje besefte te laat wat het gevaar was en werd aangevallen door de hond. Hans hoorde het kabaal en ging ter plaatse. Hij zag nog hoe Rösti werd doodgebeten door de hond en kon niks meer doen om het diertje te redden. “En ‘t was net zo’n lief katje”, aldus Hans.

Loslopende hond bijt jong katje dood op plein in Roeselare

Hans ging daarop verhaal halen bij de eigenaar van de hond, al was ook die onder de indruk. “Hij zei dat z’n hond zich had losgerukt en zal dat ook wel gezegd hebben aan de politie”, zucht Hans. “‘Larie, want hij liep gewoon los natuurlijk. En het was nochtans niet de eerste keer dat het slecht afliep. Een tijdje geleden beet diezelfde hond al eens een klein hondje van een buurvrouw dood. En ook m’n eigen zoon is hier, toen hij nog een pak jonger was, gebeten. Gelukkig toen zonder veel erg.”

Hans deed aangifte bij de politie, maar daar konden ze niet veel doen. Geen boete, zelfs geen pv. “Als de dame van dat hondje indertijd aangifte had gedaan, dan was het anders. Dan waren er al twee klachten”, vertelt Hans. “Maar nu konden ze de man enkel een aanmaning geven zijn hond aan de leiband te houden.”

Hij kan geen katten zien’, was de uitleg van de eigenaar van de Duitse herder, die beweerde dat zijn hond ‘zeker nooit kinderen zou aanvallen’. “Maar hoe zeker ben je daarvan”, vraagt ook Hans zich af? “Want er spelen soms ook kinderen op dat plein. Wat als het zo ooit eens fout loopt?”

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten