Losgeslagen paard gevangen door politie

Het paard had ernstige verwondingen aan zijn poten.© GF
Het paard had ernstige verwondingen aan zijn poten.© GF
Redactie KW

De politie van Bredene/De Haan werd zondag iets voor 11.30 uur verwittigd dat iemand van haar paard was gevallen op het strand ter hoogte van strandpost 6 (Hippodroom) en stil bleef liggen.

Politie en ambulance spoedden zich ter plaatse. Kort nadien kwamen heel wat oproepen binnen van een losgeslagen paard op de Koninklijke Baan in de richting van Oostende. Op het strand bleek de amazone gewond te zijn, maar niet in levensgevaar te verkeren. Ze moest wel naar het ziekenhuis overgebracht worden. Om haar van het strand te evacueren diende men de jeep van de brandweer in te zetten.

Het paard draafde ondertussen maar door en veroorzaakte verkeershinder op de Koninklijke Baan. De politie moest voor de veiligheid tijdelijk stukken van de Koninklijke Baan afsluiten voor het verkeer. Na verloop van tijd veranderde het dier van richting en liep het van Bredene naar De Haan. Uiteindelijk kon het door de politie gevat worden op de Ringlaan in Wenduine.

Ernstige verwondingen

Een politieman slaagde erin om vanuit een combi voorzichtig rijdend naast het paard de teugels te grijpen en het paard geleidelijk af te remmen tot het stil stond. Het dier had ernstige verwondingen aan de benen, wellicht door tijdens de vlucht ergens tegenaan te lopen. Er zijn alvast twee beschadigde voertuigen bekend bij de politie.

Het paard werd opgehaald en onmiddellijk overgebracht naar een dierenarts voor verzorging en onderzoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.