Lore Danis uit Lendelede wordt 21 in 21: “Mijn droom? Inca Trail naar Machu Picchu”

Lore Danis is 21 in 21.© Frank Meurisse
Lore Danis is 21 in 21.© Frank Meurisse
Redactie KW

21 is een magische leeftijd. Die verjaardag wordt nog specialer wanneer die in het jaar 2021 valt. Wij vragen wekelijks een van de jongeren die dit jaar hun 21ste verjaardag vieren naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Lore Danis uit de Woestynestraat, dochter van Erwin Danis en Els Moerkerke, werd 21 jaar op 7 juni. Ze is tweedejaarsstudente Marketing aan de Hogent.

Ontdekte je nieuwe hobby’s tijdens het voorbije coronajaar?

“Ik wil al langer een kanaal op YouTube beginnen maar de tijd ontbrak. In volle coronaperiode had ik meer vrije tijd en besloot ervoor te gaan. Ik kocht kledij van de site ‘Shein’, maakte er een ‘shoplog’ over en kreeg veel positieve reacties. Nu is er minder tijd om video’s te maken, maar tijdens de vakantie maak ik er weer werk van. En ik begon ook te sporten. Lore en sporten was lang geen goede combinatie. Nu doe ik dat zelfs met passie en plezier: trainen met een personal trainer in Athos én lopen. Vroeger stapte of liep ik geen kilometer ver, nu zijn dat er tien geworden en ik daar ben ik trots op.”

Ga je naar Pukkelpop?

“Nee, want ik vertrek op 21 augustus op Erasmus naar Amsterdam en kijk daar ontzettend hard naar uit. Zonder corona was ik vorig jaar al op Erasmus naar Alabama getrokken.”

Is er een generatiekloof met jouw ouders?

“Helemaal niet! Mijn ouders hebben een groot sociaal netwerk met heel wat vrienden. En ik spendeer heel graag tijd met die ‘bende’. Ik ben zelfs wat jaloers als ik hoor hoe het er in hun studententijd aan toe ging. Gewoon op café gaan en zien of er al dan niet vrienden zitten. Nu spenderen jongeren te veel tijd aan sociale media.”

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

“De Inca Trail naar Machu Picchu wandelen! Het wandelpad slaagt er in een prachtig berglandschap, woud, subtropische jungle en verbluffende tunnels en ruïnes te combineren. Ik zou dit graag doen als ik afgestudeerd ben en nog vóór ik begin te werken.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Over tien jaar zou ik graag een eigen start-up oprichten en/of hebben in Amsterdam, in het centrum met zicht op het water. En ik hoop dat mijn vrienden die nu in mijn leven zijn, er over 10 jaar ook nog bij zullen zijn.”

Waar kan je absoluut niet tegen?

“Dat er zoveel honden in een asiel worden gedumpt. In de coronaperiode haalden veel gezinnen een hond in huis, nu het sociale leven weer op gang komt, hebben ze plots geen tijd meer voor hun hond en doen hem naar een asielcentrum. Mijn hart breekt daarvan. Als ik zou kunnen, adopteerde ik ze allemaal.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.