Loopwedstrijd pakt uit met prijzenpot van 15.000 euro: “We hopen opnieuw 600 tot 700 atleten te mogen verwelkomen”

Op de foto zien we Sam Lapere, Philippe Corneillie, Dimitri Lecluse, David Claeys, Doris Dereyne, Ignace Gruwier, Pascal Warlop, Alex Vandermarliere en Birger de Smet. Kristof de Winter was verontschuldigd. © TOGH
Redactie KW

Corona nekte vier wedstrijden van het Bakelandtcriterium, maar lopers prijzen zich gelukkig dat de Milcobelrun overeind is gebleven. Al is de toekomst onzeker. De loopwedstrijd is op zaterdag 26 november aan zijn negende editie toe in Langemark, maar door het vertrek van twee steunpilaren is het de vraag of er een tiende editie komt.

De Milcobelrun in Langemark lokt telkens op de vierde zaterdag van november honderden lopers en recreanten naar Langemark. “We hopen met de negende uitgave opnieuw 600 tot 700 atleten te verwelkomen voor zowel jogging, run for fun als de prestatieloop”, zegt organisator Ignace Gruwier, die opgelucht is dat na twee jaar coronaperikelen de wedstrijd nog eens kan doorgaan. “We beseffen dat corona heel wat roet in de atletieksport heeft gestrooid. Zo bleven er van de zes originele lokale wedstrijden van het Bakelandtloopcriterium, naast de Toontjesloop, enkel nog de Milcobelrun overeind.”

Om 13.30 uur start de jogging voor één ronde van 3,5 km. Om 14 uur volgt de run for fun van 7 km en n als apotheose vertrekken de geoefende lopers om 15 uur voor de Milcobelrun om 15 uur over een afstand van 10,5 km. “Het parcours is gewijzigd aangezien we van de gemeente geen toestemming meer kregen om door de vernieuwde dorpskern te lopen via de Klerkenstraat, richting Sint-Pauluskerk en de Markt”, vervolgt Ignace. “We doen nu het gerenoveerde gemeentehuis alle eer aan door er volledig rond lopen. Vanuit de lus rond het Kasteel gaat het weer naar de Klerkenstraat, het Vijverpark, de Stationsstraat en via de oude spoorwegbedding wordt de Melkweg gedwarst met inbegrip van een ommetje op het terrein van sponsor Milcobel om terug via de Melkweg te lopen richting rondpunt, de Vrijbosroute tot einde Lindenlaan en terug om ten slotte in de Klerkenstraat en de sporthal aan te komen.”

Goodiebag en tombola

Voor elke deelnemer is een naturapakket met een handelswaarde van 20 euro en een tombola met als hoofdprijs een waardebon van 600 euro bij Sportline. “Mede dankzij de vele sponsors kunnen we een prachtige prijzentafel aanbieden ter waarde van 15.000 euro. Milcobel geeft mooie kaaspakketten en de goodiebag vol met lekkere Brugse kazen”, zegt Ignace Gruwier. “De opbrengst gaat volledig naar het solidariteitsfonds van de medewerkers van Milcobel Langemark-Moorslede en Ysco. De organisatie kan enkel feilloos verlopen door de vrijwillige inzet van een 100-tal medewerkers.”

Er staan opnieuw enkele toppers aan de start. “De winnaar van de vorige editie bij de mannen, Thomas Debevere, tekent weer present. Bij de dames is het uitkijken naar de prestatie van topatlete Julie Voet uit Boezinge. Andere gegadigden zoals Davy Stieperaere, Benny Fisher en de plaatselijke atleet Joris Moeyaert zullen wellicht van de partij zijn. Bij de dames is het uitkijken naar Lies Deruddere en Charline Vanneste. Zij tekenden bij de vorige edities steeds present.”

Of er nog een tiende jubileumeditie aan de Milcobelrun kan gebreid worden, is onzeker. Twee stuwende krachten achter de regionale topper, Doris Dereyne en Ignace Gruwier, nemen afscheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier