De loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme zou op 26 april aan de zesde editie in zijn huidige vorm toe zijn. Zou, want organisator Toon Van Acker is nu al bijna honderd procent zeker het evenement af te gelasten omwille van de coronacrisis.

"Het is heel jammer, maar we denken dat het risico te groot is. In de eerste plaats op vlak van volksgezondheid. Voor onze meer dan 170 medewerker, waaronder veel vrijwilligers. Maar natuurlijk ook voor de lopers en het publiek langs het parcours. Daar komt ook bij dat de kosten hoog zouden oplopen, mochten we nog veel langer wachten met daarover te beslissen en de voorbereidingen treffen", verduidelijkt de organisator. "Kosten voor de prijzen voor de deelnemers, voor de catering, de infrastructuur... Dat kan allemaal hoog oplopen en zeker als we nog lang zouden wachten. Neen, ik denk dat het onverantwoord zou zijn om de voorbereidingen voor de organisatie voort te zetten alsof er niets aan de hand is."

Terugbetaling

"Het klopt natuurlijk dat 26 april buiten de periode valt waarbinnen er geen evenementen mogen georganiseerd worden. Maar ik krijg nogal veel signalen dat tegen dan de crisis nog niet zal bezworen zijn én dat dus die periode zou kunnen verlengd worden. Dat risico willen we niet lopen. Er zijn natuurlijk al heel wat inschrijvingen, een 250-tal, maar we beloven dat iedereen zal terugbetaald worden. We staan daar als organisatie overigens voor bekend. Ook in 'gewone' tijden betalen we mensen die zelf annuleren tot wel drie dagen voor de wedstrijd volledig terug. Al moet ik volledig uit eigen zak betalen. We willen correct zijn met de mensen. De definitieve beslissing moeten we met heel het organisatieteam nog nemen, maar het is bijzonder onwaarschijnlijk dat het evenement dit jaar zal plaatsvinden."

De loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme zou op 26 april aan de zesde editie in zijn huidige vorm toe zijn. Zou, want organisator Toon Van Acker is nu al bijna honderd procent zeker het evenement af te gelasten omwille van de coronacrisis."Het is heel jammer, maar we denken dat het risico te groot is. In de eerste plaats op vlak van volksgezondheid. Voor onze meer dan 170 medewerker, waaronder veel vrijwilligers. Maar natuurlijk ook voor de lopers en het publiek langs het parcours. Daar komt ook bij dat de kosten hoog zouden oplopen, mochten we nog veel langer wachten met daarover te beslissen en de voorbereidingen treffen", verduidelijkt de organisator. "Kosten voor de prijzen voor de deelnemers, voor de catering, de infrastructuur... Dat kan allemaal hoog oplopen en zeker als we nog lang zouden wachten. Neen, ik denk dat het onverantwoord zou zijn om de voorbereidingen voor de organisatie voort te zetten alsof er niets aan de hand is.""Het klopt natuurlijk dat 26 april buiten de periode valt waarbinnen er geen evenementen mogen georganiseerd worden. Maar ik krijg nogal veel signalen dat tegen dan de crisis nog niet zal bezworen zijn én dat dus die periode zou kunnen verlengd worden. Dat risico willen we niet lopen. Er zijn natuurlijk al heel wat inschrijvingen, een 250-tal, maar we beloven dat iedereen zal terugbetaald worden. We staan daar als organisatie overigens voor bekend. Ook in 'gewone' tijden betalen we mensen die zelf annuleren tot wel drie dagen voor de wedstrijd volledig terug. Al moet ik volledig uit eigen zak betalen. We willen correct zijn met de mensen. De definitieve beslissing moeten we met heel het organisatieteam nog nemen, maar het is bijzonder onwaarschijnlijk dat het evenement dit jaar zal plaatsvinden."