Looppiste sportpark Veurne krijgt nieuwe ledverlichting

Sportievelingen die graag een eindje lopen, zullen zich een stuk veiliger voelen op het parcours in het Sportpark met de nieuwe verlichting. Stad Veurne en Fluvius hebben er alle lichtpunten vervangen door ledlampen.

Schepen Pascal Sticker bij de nieuwe ledverlichting op de looppiste. © MVQ

Het loopparcours van 1.300 meter in het Sportpark bevindt zich aan beide zijden van de Noordstraat. Aan de kant van de Sporthal bestaat het parcours uit een Finse piste met houtsnippers. Aan de overkant van de Noordstraat, rond de atletiekpiste, is dit een grindpad. Het is een populaire plaats voor lokale atleten om kilometers af te werken! Om het veiligheidsgevoel te verhogen en een betere zichtbaarheid te creëren zijn alle lampen aan de kant van de atletiekpiste nu vervangen door ledlampen. Ook de atletiekpiste zelf krijgt extra verlichting. Deze investering bedraagt 78.000 euro.

Stad Veurne heeft de ambitie om de resterende 2000 armaturen en palen allemaal tegen 2030 te vervangen door ledlampen. Dat betekent een besparing op het energieverbruik van 45 tot 65 procent. Bovendien kan het elektriciteitsverbruik minstens gehalveerd worden door het inzetten van ledlampen en zo doet Stad Veurne ook een duit in het zakje voor een beter klimaat.

Dag en nacht sporten

Pascal Sticker, schepen van Leefmilieu en Sport: “Binnen onze beleidsdoelstelling om de Veurnse sportbeleving te optimaliseren, werd nu ook nieuwe ledverlichting geïnstalleerd rond de looppiste in het stedelijk Sportpark. Geoefende en minder geoefende lopers kunnen hun conditie nu dag en nacht aanscherpen en hun favoriete sport in optimale omstandigheden uitoefenen, het hele jaar rond!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.