Looppiste Olympiadeplein in Marke opnieuw klaar voor gebruik

Het water loopt nu weer goed weg. © gf
Annelies Nollet

De looppiste op het Olympiadeplein in Marke is na een stevige onderhoudsbeurt weer klaar voor gebruik. De werken waren broodnodig, maar zijn geen structurele oplossing. In het begin van dit jaar trok Atletiekbeweging Marke nog aan de alarmbel omdat ze leden dreigden te verliezen vanwege de erbarmelijke staat van de piste. Stad Kortrijk belooft een blijvende oplossing te zoeken.

De afgelopen weken werden uitgebreide onderhoudswerken uitgevoerd aan de looppiste aan het Olympiadeplein in Marke door de sportdienst van Stad Kortrijk. De piste is niet meer van de jongste en heeft daarom elk jaar nood aan een opknapbeurt. De piste werd gefreesd, opgevoerd met gemalen rode baksteen en effen gemaakt. En dat was broodnodig. Deze winter vormden zich immers enorme plassen op de piste. Wat erop lopen haast onmogelijk maakte.

“Door de aanleg van het kunstgrasveld werd de toestand van onze pistes nog slechter, want er werd met bulldozers over gereden. Met de waterput die het water dat van het voetbalveld komt moet opvangen is er ook iets mis, want het water blijft op onze pistes staan“, liet Romain Ossieur, atletiektrainer bij ABM (Atletiekbeweging Marke) toen optekenen.

De looppiste was tot voor kort in slechte staat.
De looppiste was tot voor kort in slechte staat.© WO

Resultaat mag er zijn

“Het resultaat mag er zijn”, zegt schepen van Sport Arne Vandendriessche. “De regenval van de voorbije week bleek een goede test. De piste kan de neerslag voldoende slikken. Er wordt momenteel onderzocht op welke manier de piste gerenoveerd kan worden, zodat de jaarlijkse onderhoudswerken niet meer nodig zijn.”

“Het kan niet de bedoeling zijn dat de piste niet gebruikt kan worden door Atletiekbeweging Marke tijdens de winter. Ik heb daarom opdracht gegeven om te onderzoeken hoe we dit in orde kunnen brengen. Een controle van de riolering onder de piste wees alvast uit dat op dat gebied alles in orde is. De stad zal nu alle mogelijke pistes onderzoeken en zal dan met een plan van aanpak komen om grondig te renoveren”, belooft schepen Vandendriessche.

Romain reageert tevreden. “Ik ben al eens de uitgevoerde werken gaan bekijken en ik moet zeggen dat er goed werk geleverd werd. Ikzelf en bij uitbreiding de ganse atletiekclub zijn tevreden dat de piste opnieuw in een degelijke staat is. Het doet deugd dat de schepen luisterde naar onze verzuchtingen en een man van zijn woord bleek. We kijken alvast reikhalzend uit naar de renovatie van onze piste en hopen dat die er zo snel mogelijk komt.”

Voorzichtige heropstart mogelijk

De Veiligheidsraad gaf aan dat vanaf vandaag, maandag 4 mei sportactiviteiten in buitenlucht zonder fysiek contact opnieuw worden toegestaan. In Kortrijk zullen in een eerste fase de atletiekpistes en tennisterreinen opnieuw toegankelijk zijn, maar dit beperkt.

Enkel clubleden tennis en atletiek en tennisleden van Sportplus zijn toegelaten op de sportsite. Het gaat over: atletiekpistes SC Olympiadeplein (Marke) en SC Wembley (Heule) en tennisterreinen SC Olympiadeplein (Marke), SC Wembley (Heule), SC De Weimeersen (Rollegem) en SC Ter Biezen (Bissegem).

“Er werden afspraken gemaakt met de tennis- en atletiekclubs om een beperkte heropening van de sportfaciliteiten toe te laten. We rekenen erop dat zij de regels rond social distancing zullen respecteren bij het gebruik van de sportvelden en pistes”, aldus de schepen.

(Annelies Nollet)

Sportplusleden tennis dienen op voorhand online of telefonisch (enkel in voormiddag tussen 8u30 en 12u) te reserveren via Sportplus op 056 27 80 00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.