Loop eens door de stad in je trouwjurk

Els Vangheluwe trekt alvast een trouwjurk én haar loopschoenen aan. (foto DS)
Redactie KW

Hoe kun je de tienjarige verjaardag van je bruidswinkel vieren, moet Els Vangheluwe gedacht hebben en ze kwam op de proppen met een ludieke loopformule. Runaway Bride, vrij vertaald als ‘bruiden op de loop’, is dan ook het nieuwste en wellicht ook origineelste loopevent in Ieper.

Al tien jaar is Els Vangheluwe bezig met bruidsjurken maken en dat mag gerust eens in de kijker staan, dacht ze zelf. “Niet voor mezelf, maar voor de klanten van wie ik het vertrouwen kreeg om hen te mogen kleden op zo’n belangrijk moment in hun leven. Ik zocht naar iets om mijn dankbaarheid te tonen en kwam uit op deze originele loopformule, al mag je het parcours gerust ook al wandelend afleggen. Het is zeker geen competitie, noem het eerder een sportieve steunbetuiging. We hebben er immers een goed doel aan gekoppeld: Think Pink, een organisatie die zich inzet voor borstkankerpreventie. Ik kom dagelijks in contact met vrouwen die verhalen vertellen over zichzelf of familieleden die hiermee te kampen hebben. Als je leest dat één op de negen vrouwen borstkanker krijgt voor de leeftijd van 75 jaar, dan is dat toch even schrikken. Het grootste deel van het inschrijvingsgeld (15 euro, red.) schenken we dan ook aan Think Pink. Ik ga dat bedrag afgeven in december tijdens de Warmste Week van StuBru.”

Drie kilometer

Els Vangheluwe is blij dat de stad Ieper direct zijn medewerking aan wilde verlenen aan haar loopevenement. “We starten op zondag 29 september om 14 uur en leggen drie kilometer af in de buurt van mijn winkel in de Tempelstraat. Het is bedoeld voor bruidjes in hun jurk, maar uiteraard mag de bruidegom ook meelopen, zolang het maar in zijn trouwkostuum gebeurt. Natuurlijk mogen kinderen ook deelnemen, want we willen er een familiaal gebeuren van maken.”

Al is het niet de bedoeling dat het een jaarlijks weerkerend event wordt. “Er valt ook op zich niet echt iets te winnen, al zullen we wel enkele boeketworpen doen met prijzen erin. Achteraf is er wel een bruidsreceptie met een hapje en een drankje, omdat we de bruidjes en bruidsmeisjes toch in de bloemetjes willen zetten voor hun steun en sportiviteit. Elke deelneemster krijgt ook een goodiebag mee naar huis. Bij de winkel zal er ook een pop-upbar staan waarvan de opbrengst ook gaat naar Think Pink. Ik hoop zo’n 150 deelneemsters te mogen verwelkomen.”

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier