Loods in brand in Houtem bij Veurne

© (Foto JH)
Redactie KW

In Houtem nabij Veurne brak zondagochtend een zware uitslaande brand uit in een onbewoonde schuur vlakbij de Franse grens. Een rookpluim was tot kilometers ver te zien. De loods raakte vernield maar de hoeve ernaast dat momenteel verbouwd wordt bleef gevrijwaard.

Rond 6 uur steeg plots een gitzwarte rookpluim op vanuit een hoeve in de Reigersstraat in Houtem, in het gehucht Ringsloot. Dat is vlakbij het meetstation van Houtem dat waarnemingen doet over de luchtkwaliteit en de hoeveelheid smog in de lucht. De Franse grens ligt enkele honderden meters verder. Zowel de politie, een ambulance als de brandweerposten van Veurne en De Panne reden met meer dan 20 manschappen en materiaal ter plaatse. Er werd ook versterking gevraagd van een ploeg en een tankwagen van post Zuid-Ijzer, om genoeg water ter beschikking te hebben. Dat werd even verder opgepompt.

Hoeve in renovatie

De brand ontstond in een schuur dat momenteel als opslagplaats dient voor de ernaast gelegen hoeve, die momenteel gerenoveerd wordt. In de schuur zelf wordt niet gewerkt. In de schuur bevond zich allerlei werfmateriaal. Voor de brandweer zat er niets anders op dan de schuur gecontroleerd laten uitbranden. De brandweer moest er wel lange tijd blijven om na te blussen. De woning zelf kon gevrijwaard worden. Er zou op dit moment ook nog niemand in wonen zodat er ook geen gewonden vielen. De oorzaak van de brand is onduidelijk en wordt nog onderzocht. (JT/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier