"In deze uitzonderlijke omstandigheden voelen wij, longartsen ons genoodzaakt om alarm te slaan", zo openen de longartsen de brief. "De overheid heeft op basis van wetenschappelijk advies drastische, maar broodnodige maatregelen genomen in een poging de corona viruspandemie in te dijken."

"Jammer genoeg merken we dat de ernst van de situatie bij een aantal mensen nog niet doorgedrongen is. De boodschap die we vanuit Italië en Spanje krijgen, doet echter het ergste vermoeden."

"De Lockdown-party's van gisteren zijn onbegrijpelijk en beschamend. Ook aan de jeugd moeten we blijven herhalen dat dit geen gewone vakantie is, en dat het geen goed idee is om met de hele klas bij iemand thuis samen te hokken voor een feestje of toch gewoon in groep verder te gaan sporten (buiten het officiële circuit om)."

"De uitzonderiljke maatregelen zijn enerzijds van het grootste belang om de meest kwetsbaren onder ons te beschermen, anderzijds om een crash van ons gezondheidsysteem te voorkomen: als het virus zich verder verspreidt, gaan ook grote groepen verpleegkundigen en artsen wegvallen en resten er te weinig handen over om voor alle zieken te zorgen (dus niet alleen de coronapatienten). Dit is geen doemscenario, we houden hier ernstig rekening mee. De situatie in Italië illustreert immers wat er in een dergelijke situatie kan gebeuren, cfr mijn post van gisteren."

De volledige oproep die momenteel viraal gaat via sociale media:

Dag iedereen, In deze uitzonderlijke omstandigheden voelen wij, longartsen ons genoodzaakt om alarm te slaan. De...

Geplaatst door Ulrike Himpe op Zaterdag 14 maart 2020
"In deze uitzonderlijke omstandigheden voelen wij, longartsen ons genoodzaakt om alarm te slaan", zo openen de longartsen de brief. "De overheid heeft op basis van wetenschappelijk advies drastische, maar broodnodige maatregelen genomen in een poging de corona viruspandemie in te dijken.""Jammer genoeg merken we dat de ernst van de situatie bij een aantal mensen nog niet doorgedrongen is. De boodschap die we vanuit Italië en Spanje krijgen, doet echter het ergste vermoeden.""De Lockdown-party's van gisteren zijn onbegrijpelijk en beschamend. Ook aan de jeugd moeten we blijven herhalen dat dit geen gewone vakantie is, en dat het geen goed idee is om met de hele klas bij iemand thuis samen te hokken voor een feestje of toch gewoon in groep verder te gaan sporten (buiten het officiële circuit om).""De uitzonderiljke maatregelen zijn enerzijds van het grootste belang om de meest kwetsbaren onder ons te beschermen, anderzijds om een crash van ons gezondheidsysteem te voorkomen: als het virus zich verder verspreidt, gaan ook grote groepen verpleegkundigen en artsen wegvallen en resten er te weinig handen over om voor alle zieken te zorgen (dus niet alleen de coronapatienten). Dit is geen doemscenario, we houden hier ernstig rekening mee. De situatie in Italië illustreert immers wat er in een dergelijke situatie kan gebeuren, cfr mijn post van gisteren."De volledige oproep die momenteel viraal gaat via sociale media: