Lokale Zuid-West-Vlaamse contactopspoorders bereikten al 1.667 mensen

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Na vier weken heeft het nieuwe team contactopspoorders van welzijnsorganisatie W13 al 1.667 personen bereikt. Het initiatief van lokale contactopsporing loopt al langer, maar werd pas op 6 januari officieel erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Na vier weken heeft het nieuwe team contactopspoorders van W13 al 1.667 personen bereikt in veertien verschillende gemeenten. Op 6 januari startte een nieuw team van lokale contactopspoorders. Dankzij de erkenning van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid kunnen zij gebruik maken van het Vlaams script.

“Na 4 weken staat de teller op 1.667 telefoons”, reageert Philippe De Coene, voorzitter van W13. “De contactopspoorders belden zowel COVID-19-besmette personen als hun hoogrisicocontacten op.”

0473 74 03 XX

Goed om te weten is dat de contactopspoorders iedereen met gsm-nummers bellen. Die nummers beginnen steevast met 0473 74 03. Enkel de laatste twee cijfers verschillen. “De gegevens die de contactopspoorders van de opgebelde personen krijgen, behandelen zij heel vertrouwelijk. We merken dat de overgrote meerderheid van de mensen heel tevreden is met het telefoontje en ook blij is dat we een luisterend oor bieden”, vertelt Barbara Denys, coördinator lokale contactopsporing.

“Als blijkt dat iemand hulp kan gebruiken, doen we het nodige om die persoon te helpen.”

Ook op zaterdag

In Zuid-West-Vlaanderen kan je van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 20.00 uur telefoon krijgen van een contactopspoorder. Vanaf 6 februari kan dit ook op zaterdag het geval zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.