Lokale steunactie moet verlies van stickeractie Rode Kruis goedmaken

Omdat de stickeractie dit jaar niet kon doorgaan zoals gepland liep de lokale afdeling een pak inkomsten mis. © DM
Redactie KW

De tegenvallende resultaten van de afgelopen stickeractie maken dat financiële hulp nu extra nodig is. Daarom start het Rode Kruis Knokke-Heist met een noodkreet om hulp gekoppeld aan een lokale steunactie.

“Bij onze campagne vragen we de inwoners van onze gemeente om financiële steun. Door het tegenvallende resultaat van de afgelopen stickeractie is deze campagne extra belangrijk. Elke euro gaat rechtstreeks naar het organiseren van eerste hulp opleidingen, aankoop van medisch materiaal en de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen”, vertelt communicatieverantwoordelijke Peter Warlop.

“Begin maart brak de coronacrisis uit. Ook voor het Rode Kruis Knokke-Heist zijn de gevolgen van de gezondheidscrisis groot. Omdat de stickeractie dit jaar niet kon doorgaan zoals gepland liep onze afdeling een pak inkomsten mis. Normaal gezien is de jaarlijkse stickeractie onze belangrijkste bron van steun. Vorig jaar bracht de stickeractie 50.000 euro in de kassa terwijl we dit jaar nog niet aan 7.000 euro komen. Daarom is de lokale steunactie broodnodig.”

formulier in de bus

De afdeling hoopt voor deze campagne te kunnen rekenen op de steun van alle inwoners en ook tweedeverblijvers in Knokke-Heist. Tot 5 oktober droppen onze vrijwilligers een brief met een overschrijvingsformulier in de brievenbussen waarmee gevraagd wordt de afdeling financieel te steunen. Zo kan een deel van de verloren inkomsten goedgemaakt worden en kan de afdeling ook in de toekomst blijven helpen. Onze vrijwilligers zetten zich onder meer in voor de hulpverlening op evenementen, de organisatie van negen bloedinzamelingen per jaar, het organiseren van gratis EHBO-cursussen, we onderhouden sociale contacten in woon-zorgcentra, lenen rolstoelen en krukken uit,… Om dit allemaal te kunnen verwezenlijken, is er geld nodig. Door deze activiteiten te organiseren vloeit elke euro die geschonken wordt onrechtstreeks terug naar de bevolking van Knokke-Heist” verzekert Peter Warlop.

Jerusalema challenge

“Om onze actie wat extra luister bij te zetten, zijn we met een aantal vrijwilligers de Jerusalema dance challenge aangegaan. Ons filmpje krijgt op onze sociale mediakanalen YouTube, Facebook en Instagram heel wat aandacht.”

Meer infor over Rode Kruis Knokke-Heist op www.rodekruis.be/afdeling/knokkeheist/ en op de Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier