Lokale politie Oostkamp doneert bureelmateriaal aan politie in Dawa

Franky De Coninck, korpschef Veerle Dhont, Nana Annobil de Meester, Jean Marie de Meester, Rockson Armaah en burgemeester Jan de Keyser. © Geert Stubbe
Redactie KW

Na anderhalf jaar wachten stuurt Medihelp West-Flanders/West-Africa vzw haar derde container naar West-Afrika. In totaal hebben ze de laatste 3 jaren al meer dan 45 ziekenhuisbedden en matrassen, meer dan 30 rolstoelen, 35 rollators, dozen met kinderkledij, speelgoed geschonken aan ziekenhuizen en weeshuizen in Ghana.

Het bijzonder aan deze derde container is dat naast goederen voor ziekenhuizen en weeshuizen voor het eerst ook goederen, gedoneerd door de politie Het Houtsche, mee op de container gaan. Een aantal oude bureaus, dossierkasten, bureaustoelen, en ander kantoormateriaal wordt gedoneerd aan het politiekantoor van Dawa, een gemeente gelegen aan de N1 autosnelweg in Ghana. Daarmee delen de gemeenten van Het Houtsche het gegeven met Dawa dat ze aan de drukste autosnelweg van hun land liggen.

Kleinschalig en gericht werken

Een goede gezondheidszorg is zeer belangrijk voor een maatschappij maar dit geldt ook voor de politie. “ Een goed werkende politie genereert veiligheid en dit is samen met gezondheid uiteindelijk twee onderwerpen waarover we ons het meest bekommeren. Medihelp WF/WA probeert met beperkte middelen maar met een enorme inzet van haar leden voor mensen in Afrika een verschil te maken. We werken kleinschalig en gericht zodat we zeker zijn dat onze hulp daadwerkelijk de lokale bevolking te goede komt.”

“Naast de steun en hulp van onze leden krijgen we ook veel ondersteuning van het gemeentebestuur van Oostkamp en in het bijzonder van burgemeester Jan De Keyzer die voor ons een gemakkelijk aanspreekpunt is en steeds bereid is mee te denken met ons. We willen ook de politie en het bijzonder de korpschef en korpschef van de politiezone Het Houtsche Veerle Dhont danken voor haar inzet en tijd“, aldus Jean-Marie de Meester.

Verbroedering

Voor volgend jaar zal er een verbroederingsproject opgestart worden. Hierbij proberen ze West-Vlaamse gemeenten en stadsbesturen te overtuigen om te verbroederen met een gemeente in West-Afrika en te luisteren wat de plaatselijke noden zijn en hoe men tezamen een oplossing kan vinden om aan die noden tegemoet te komen. En wie weet een blijvende samenwerking tussen het politiekorps Het Houtsche en het politiekorps in Dawa (Ghana).

Iedereen die Medihelp wil steunen kan een gift doen op hun bankrekeningnummer BE25 0018 6068 1682 op naam van vzw Medihelp WF WA. Wie hen steunt met een bedrag van 100 euro of meer koopt een bed die ze aan een Ghanees ziekenhuis doneren. Ze vermelden de naam van de schenker op het bed en sturen de schenker een foto van het bed met de sticker. (Geert Stubbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier