Lokale politie Damme/Knokke-Heist zoekt nieuw talent

De ambassadeurs op de foto zijn Angie, Stefaan, Sandra, Jeffry en Phil. © DM
Redactie KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist lanceert een gloednieuwe, maar vooral opmerkelijke rekruteringscampagne: #PolitieteamVanHetJaar. “Het komende jaar gaan we als werkgever actief op zoek naar nieuwe talenten die samen met ons team willen groeien. Vijf medewerkers treden naar voren als ambassadeur en gezicht van de campagne. Ons politieteam is het eerste West-Vlaamse korps dat met een eigen rekruteringswebsite uitpakt met zowel operationele als burgerfuncties”, verduidelijkt korpschef Steve Desmet.

“Ons politieteam is op zoek naar vier kandidaat-inspecteurs om het interventie- en wijkteam te versterken. In het najaar komen ook andere operationele en burgerfuncties open. Dat is de aanleiding om een rekruteringscampagne op te zetten die we ditmaal op een andere, professionele manier aanpakken”, aldus korpschef Steve Desmet.

“De komende maanden duikt onze nieuwe rekruteringscampagne op in het straatbeeld en op verschillende sociale mediakanalen. Zo willen we met ons politieteam een breed en gevarieerd publiek bereiken. Met onze campagne focussen we zowel op operationele medewerkers als op burgerpersoneel. Als eerste West-Vlaams korps reiken we één platform aan.”

Carrièreswitch

Het kader van de lokale politie Damme/Knokke-Heist bestaat uit 200 medewerkers.

“De jongste twee jaar trokken we steeds tussen de twintig en dertig nieuwe medewerkers aan. Met onze rekruteringscampagne hopen we vooral onze vacatures sneller ingevuld te krijgen. Met onze actie mikken we zowel op jonge als oudere medewerkers. De jongste jaren kwamen heel wat vijftigplussers onze rangen versterken. In ons burgerkader tellen we heel wat medewerkers die ervaring opdeden in de privé. Bij ons vinden ze een stuk zekerheid qua werkuren”, aldus korpschef Desmet, die supertevreden is over de vijftigplussers.

We mikken voor een groot stuk op jonge krachten, die nog de politieschool moeten volgen

“Daarnaast mikken we voor een groot stuk op jonge krachten, op schoolverlaters die nog de politieschool moeten volgen. Jonge medewerkers hebben weinig problemen met wisselende shiften. Maar we mikken evengoed op medewerkers van een van de andere 185 politiezones die al ervaring hebben en een carrièreswitch willen.”

Vijf ambassadeurs

Bij de rekruteringscampagne wordt uitgepakt met vijf ambassadeurs. “We hebben gemerkt dat gezichten helpen in een rekrutering om mensen warm te maken. Wij zochten en vonden een mooie mix van jong en oud, van man en vrouw, van operationeel-burger. Daarbij geven we het signaal dat we heel wat vacatures hebben voor verschillende profielen. Politiemensen zijn niet allemaal geüniformeerden. We hebben ook mensen nodig die voor de ondersteuning tekenen”, aldus Steve Desmet die nog verdere plannen koestert. “Volgend jaar maakt het team tijdens een kennismakingsdag ook de Damse en Knokke-Heistse jeugd warm voor een carrière bij de politie.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier