Lokale handelaar schenkt 100 mondmaskers aan school

Geert Pascal schenkt 100 mondmaskers aan SIGO. Directeur Koen Neuvroen heeft die dankbaar aanvaard. © (foto Coghe)
Redactie KW

Handelaar Geert Pascal is van mening dat de gemeentelijke overheid in deze coronatijden net wat meer inspanningen mag doen naar de schoolgaande jeugd toe. Zelf draagt hij ook zijn steentje bij en schenkt 100 mondmaskers aan SIGO.

“Alle personeelsleden van SIGO Gistel-Eernegem zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen voor de heropstart van de school”, vertelt directeur Koen Neuvroen. “We hebben al met verschillende teams van de school overlegd. We betrekken er iedereen bij, zodat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid kent en neemt. Nu kunnen we zeggen dat we er klaar voor zijn, iedereen zal zijn uiterste best doen. Als directeur ben ik dan ook fier op mijn team.”

Bescherming

Naast de organisatie van de bubbels (verschillende groepen, red.) is het natuurlijk zorgen voor voldoende mondbescherming. De school zelf voorziet dit voor elk personeelslid. We verwachten daarentegen dat de leerlingen zelf voor een mondmasker zorgen. Ik heb vernomen dat we 50 mondmaskers zullen ontvangen van de gemeente, waarmee ik natuurlijk blij ben. Met dit aantal zullen we de tweedejaars kunnen bedelen”, legt de directeur uit.

“Begin deze week kreeg ik plots een telefoontje van Geert Pascal, een zelfstandig politicus uit Eernegem. Hij vroeg of onze school blij zou zijn met een sponsoring van 100 mondmaskers; dit is voor elke leerling op SIGO Eernegem één stuk. Natuurlijk was ik positief verrast en nam de mondmaskers graag in ontvangst.”

Extra kosten

“Als school hebben we nu heel wat extra kosten; ik denk maar aan de aankoop van alle ontsmettingsmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen, … Dit pakt een onvoorziene en serieuze hap uit ons budget. Een gift van een lokale handelaar is daarom altijd leuk meegenomen.”

“Persoonlijk vind ik het een beetje eigenaardig dat de gemeente voor 100 leerlingen maar 50 mondmaskers ter beschikking zal stellen”, weet Geert Pascal. “Ik vind dat eigenlijk onvoldoende en daarom heb ik dan mijn burgerplicht gedaan door hen voldoende mondmaskers te geven. Zo beschikt het SIGO nu over een degelijke buffer.” (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier