Lokale Koekelaarse gezichten informereninwoners over vaccinatie

We herkennen schepen Jessy Salenbien, Willy Vannieuwkerke, Wilfried Declerck, Elise De Gend, Fauve Vanhoucke en Kathy Vanhooren.©GINO COGHE Foto Coghe
We herkennen schepen Jessy Salenbien, Willy Vannieuwkerke, Wilfried Declerck, Elise De Gend, Fauve Vanhoucke en Kathy Vanhooren.©GINO COGHE Foto Coghe

Willy Vannieuwkerke, Wilfried Declerck, Elise De Gend, Fauve Vanhoucke en Kathy Vanhooren. Deze Koekelaarse gezichten, die voor het coronatijdperk een actief sociaal leven hadden in de gemeente, vertellen waarom vaccinatie belangrijk is en naar wat ze uitkijken.

De gemeente Koekelare kiest ervoor om haar inwoners rond vaccinatie te informeren met de lokale campagne ‘Koekelare laten leven? Laat je vaccineren!’. “De eerstelijnszone Houtland en Polder, waar Koekelare deel van uitmaakt, streeft naar een vaccinatiegraad van ruim 70 procent. Om die graad te behalen, zetten we verschillende sensibiliseringsacties op. Een volgende stap daarin is onze motivatiecampagne waarin lokale gezichten de hoofdrol op zich nemen”, begint communicatieschepen Jessy Salenbien.

Samenhorigheid versterken

Deze Koekelaarse gezichten hadden voor het coronatijdperk een heel actief sociaal leven binnen de gemeente. Zij vertellen waarom vaccinatie belangrijk is en waar zij het meest naar uitkijken wanneer deze periode voorbij is. Dat doen ze in het gemeentelijke informatieblad De Roepsteen . “Koekelare is een hechte gemeente waar een groot samenhorigheidsgevoel leeft. Met deze campagne hopen we dat gevoel nog te versterken zodat iedereen zich laat vaccineren. Wie zich laat vaccineren doet dat niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn familieleden, naasten en bekenden. We hebben onze inwoners al op verschillende manieren geïnformeerd over de vaccinatie en met deze campagne willen we deze gevarieerde mix aanvullen. Het blijft belangrijk, zeker in deze tijden, om dicht bij onze inwoners te staan en dat ondanks de grotere fysieke afstand.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.