Lokale ambachten in de kijker geplaatst in Roeselare

In Lokaal hebben ze nu ook aandacht voor ambachten. (GF)
Redactie KW

Op zondag 25 november vindt in de Sint-Amandskerk de eerste editie van Lokaal Boetiek plaats. Vijfentwintig juwelen- en kledijontwerpers, lederbewerkers, keramisten en grafische vormgevers uit de ruime Roeselaarse regio stellen hun creaties voor.

“Op Lokaalmarkt brengen we wekelijks boeren en consumenten met elkaar in verbinding”, vertelt Sjarel Buysschaert van Lokaal. “Lokaal Boetiek is een volgende stap in ons verhaal. We willen mensen die ambachtelijk bezig zijn, rechtstreeks in contact brengen met hun afnemers. Er wordt heel nauw samengewerkt met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van de Deerlijkse zussen Yanne, Mira en Lize. Ze waren een grote hulp in de uitwerking van dit concept. Ze staan trouwens ook op deze beurs en stellen zelfs in primeur hun nieuwste collectie voor.” De organisatie koos voor een mix tussen professionele makers en opkomend talent dat nog niet zelfstandig naar de klant is toegestapt.

Voordelen

Het grote voordeel van rechtstreeks bij de ambachtsman of -vrouw te kopen, is volgens Buysschaert de prijs-kwaliteit. “Je steunt tezelfdertijd lokaal ondernemerschap en duurzame productie. Deze unieke stukken zijn een ideaal eindejaarsgeschenk.” Op Lokaal Boetiek kun je net zoals op de wekelijkse boerenmarkt ook genieten van de bar en het kinderatelier. “Aperitieven of een hapje eten terwijl de kinderen zich creatief uitleven. Het is een succesvolle totaalformule”, weet Sjarel, “want afgelopen zondag kon deze beurs in Deerlijk rekenen op meer dan 2.200 bezoekers. De positieve reacties van zowel aanwezigen als makers, spraken boekdelen.” Lokaal Boetiek Roeselare vindt plaats op zondag 25 november van 10 tot 17 uur in de St.-Amandskerk.

Meer info op www.lokaalboetiek.be of 0486 05 92 98.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier