Lokaalmarkt verhuist naar Sint-Franciskuskerk

De lokaalmarkt kan vanaf volgende week elke vrijdagnamiddag terecht in de Sint-Franciscuskerk. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

De Lokaalmarkt, waar landbouwers en ambachtelijke producenten hun goederen verkopen, verhuist van de Abdijbekestraat naar de vroegere Sint-Franciscuskerk in Sint-Kruis. Het is vandaag vrijdag de laatste editie in Sint-Andries.

De Lokaalmarkt in Sint-Andries is na al die maanden al een echt begrip geworden. Heel wat klanten halen er hun producten vers van de hoeve, maar ook de betere producten van de ambachtelijke producenten zijn er voorhanden. Het concept slaat aan en in Sint-Kruis kijken al veel mensen uit naar de komst van de Lokaalmarkt na de mislukte opstart van de zondagsmarkt aan Studio Hall.

Tips voor bereidingen

“Wij zijn voornamelijk bekend omwille van de kwaliteit van de goederen”, vertelt Karel Deknudt. “Zo kopen ze bij ons groenten vers van de hoeve wat toch een verschil is met groenten uit een supermarkt. Het vlees komt van dieren die goeie zorg kregen en ons brood bevat geen meelverbeteraars. De klanten kunnen ook meteen heel wat te weten komen over de producten die ze kopen. Ze krijgen tips voor de bereiding of het serveren van een gerecht. Ook dat moeten ze missen in een supermarkt.”

Slechts tijdelijk verblijf in Abdijbeke

Regelmatig komen nieuwe deelnemers langs die hun producten komen voorstellen. Telkens staat er een tiental standhouders met een uiteenlopend aanbod. “We zijn op 29 november 2018 gestart met onze Lokaalmarkt in het voormalige provinciehuis Abdijbeke in Sint-Andries. We wisten dat wij daar slechts tijdelijk konden blijven. Ze hadden ons verzekerd tot de zomer van 2019 maar het zijn nog enkele maanden meer geworden. We moesten dus op zoek naar een nieuwe locatie en hebben die gevonden in de kerk van de wijk Dampoort in Sint-Kruis”, gaat Karel Deknudt verder. “Het stadsbestuur promoot immers het gebruiken van leegstaande panden. Het was de school IMB die de kerk gekocht heeft en ze zal gebruiken voor de sportlessen. Wij kunnen de locatie wekelijks op vrijdagnamiddag gebruiken. Zo wordt het gebouw tijdens de bouwaanvraag van de school goed benut. We zijn met Lokaalmarkt niet enkel in Brugge actief maar ook in Deerlijk, Heule, Roeselare en Gent. We zorgen telkens voor een bar en een kinderhoek zodat het er aangenaam toeven is”, besluit Karel Deknudt. De Lokaalmarkt in Sint-Kruis zal geleid worden door Cibe Vandewalle. (SR)


Je kan er elke vrijdagnamiddag terecht van 15 tot 19 uur. De kerk is gelegen in de Karel van Manderstraat in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier