Lokaalmarkt Heule herstart zaterdag, omzet Stadsboerderij stijgt spectaculair

Een archiefbeeld van de Lokaalmarkt. © KDS
Redactie KW

In de lockdownperiode is het niet allemaal kommer en kwel. De Stadsboerderij ondervindt een verdubbeling van kopers en omzet. Dit hadden ze niet verwacht.

“We hoeven niet te klagen, wel integendeel. We zitten in de lift”, zegt Olivier Marescaux, zaakvoerder van de Stadsboerderij. “De reden is de coronacrisis. De mensen gaan bewuster koken. Door het thuiswerken, staat men meer aan het kookfornuis. En de restaurant en eetgelegenheden zijn gesloten. Vandaar deze spectaculaire groei.”

Zaterdag is er weer Lokaalmarkt in Muster. Het stadsbestuur heeft zijn akkoord gegeven voor het heropstarten van de Lokaalmarkt. De vrijwilligersploeg van Stadsboerderij Kortrijk vzw doet er alles aan om de markt zaterdag in goede banen te leiden.

Veiligheidsmaatregelen

“We hebben de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen”, vertelt marktorganisator Olivier Marescaux. “Zowel aan de poort als binnen zal een vrijwilliger in de gaten houden dat de afstandsregels gerespecteerd worden. Er staat een ontsmettingspaal zodat je je handen kunt ontsmetten. Er mogen maximum 25 personen samen op de markt vertoeven. De bar is niet open maar wordt gebruikt als ophaalpunt voor de online bestellingen.” Voor deze heropstart van de Heulse lokaalmarkt zullen driekwart van de marktkramers aanwezig zijn. Dit voor een maximale spreiding van de bezoekers.

Het bestelplatform blijft online. Het blijft mogelijk om te bestellen en af te halen. ” Combineren kan. Je kan een bestelling plaatsen en afhalen. Doe je dat tijdens de markt uren dan kan je ook nog eens bij de standhouders langsgaan. Alles kan in één keer afgerekend worden”, zegt Olivier.

“Als iedereen voorzichtig blijft en zich aan de richtlijnen houdt, kunnen we hopelijk dit jaar dan toch nog plannen maken om onze verjaardag te vieren. Dat was voorzien in maart, maar daar stak de coronacrisis dus een stokje voor.”

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier