Lokaal Loket Kinderopvang gaat van start in Jabedabedoe

Johan Sabbe

Goed nieuws voor wie op zoek moet naar geschikte kinderopvang en/of er vragen over heeft. Het stadsbestuur gaat van start met een Lokaal Loket Kinderopvang, dat in Jabedabedoe op de wijk Don Bosco gevestigd wordt. De dienstverlening is gratis.

Het Lokaal Loket Kinderopvang wil een neutraal informatie- en ondersteuningspunt zijn voor iedereen die vragen heeft in verband met kinderopvang voor baby’s, peuters en schoolgaande kinderen. De betrokkenen kunnen er informatie krijgen over de opvang in het algemeen en over de diverse, specifieke opvangmogelijkheden in Torhout.

Subsidie Kind en Gezin

“We helpen onze inwoners graag bij hun zoektocht naar gepaste opvanginitiatieven”, zegt schepen van Kinderopvang Rita Dewulf. “Een medewerker van het loket zal de vraag noteren en vanaf dan gaan we samen met de ouders of aanstaande ouders op zoek naar de meest geschikte opvangplaats. Indien nodig kunnen vanuit het Lokaal Loket de eerste contacten met de opvanglocatie gelegd worden. Ook voor informatie over tal van initiatieven en voordelen voor kinderen kan iedereen aan het nieuwe loket terecht. Denk maar aan de Pamperbank, het sociaal tarief, premies van de ziekenfondsen, enzovoort. Voor de realisatie van het Lokaal Loket Kinderopvang kunnen we met de stad rekenen op een jaarlijkse subsidie vanwege Kind en Gezin.”

Loket in Jabedabedoe

Het Lokaal Loket Kinderopvang zal in het pand van de stedelijke opvang Jabedabedoe in de Pastoriestraat op de wijk Don Bosco te vinden zijn. Het is elke week op woensdag open van 9 tot 11.30 uur en op dat moment ook telefonisch bereikbaar via 050 89 36 33. Om het loket maximaal te kunnen benutten, wordt er tevens elke eerste dinsdag van de maand van 16 tot 19 uur een zitdag georganiseerd in het Sociaal Huis op de OCMW-campus in de Aartrijkestraat. Het loket via mail contacteren, is eveneens mogelijk. Dat gebeurt via loketkinderopvang@torhout.be. Het is de bedoeling dat er snel op de vragen en verzuchtingen gereageerd wordt.

Ook handige website

Veel ouders zullen wel weten dat het vinden van geschikte kinderopvang geen klein bier is“, aldus nog schepen Dewulf. “Kinderopvang kiezen, is sowieso heel persoonlijk. Iedereen heeft zijn voorkeuren en ieder kind is anders. Bovendien is het aanbod aan opvanginitiatieven sterk uiteenlopend en legt elke opvang zijn eigen accenten. Sinds 2018 ondersteunt het stadsbestuur de ouders in hun zoektocht naar kinderopvang via de handige site www.kinderopvangwijzer.be/torhout. Je vindt er een overzicht van alle kinderopvanginitiatieven en beschikbare plaatsen in de stad. Ik ben blij dat de dienstverlening nu uitgebreid wordt met het Lokaal Loket Kinderopvang.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier