Lokaal Dienstencentrum De Bres in Poperinge sluit in kader van het coronavirus

Huize Proventier is preventief gesloten wegens het coronavirus. © MD
Redactie KW

Voor het WZC Huize Proventier en het Lokaal Dienstencentrum De Bres gelden vanaf vandaag speciale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor alle andere activiteiten in de stad sluit het stadsbestuur zich aan bij de adviezen van FOD Volksgezondheid en de provinciegouverneur van West-Vlaanderen.

Conform de maatregelen die het Agentschap Zorg en Gezondheid treft voor de woonzorgcentra in het land om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden vanaf woensdag 11 maart speciale maatregelen voor het WZC Huize Proventier en het Lokaal Dienstencentrum De Bres. Het stadsbestuur benadrukt dat er op dit moment geen sprake is van een besmetting in het WZC Huize Proventier, noch onder het personeel, noch onder de bewoners. De richtlijnen zijn uitsluitend bedoeld ter preventie van besmetting van hun bewoners en hun bezoekers, die tot een risicogroep behoren.

Maatregelen

De bezoekuren worden aangepast van 10 tot 18 uur. Bezoek onder de 16 jaar is niet toegelaten. Het sociaal restaurant is gesloten. Klanten kunnen wel verzegelde maaltijden afhalen. Het Lokaal Dienstencentrum De Bres is gesloten.

Een briefje aan het venster waarschuwt bezoekers van De Bres.
Een briefje aan het venster waarschuwt bezoekers van De Bres.© MD

Deze maatregelen gelden alvast tot en met 13 april 2020. Alle familieleden van de bewoners van WZC Huize Proventier zijn hiervan intussen al persoonlijk verwittigd. Verenigingen die in die periode een geplande activiteit hebben in Lokaal Dienstencentrum De Bres, worden door de medewerkers van het dienstencentrum op de hoogte gebracht.

“Het stadsbestuur vraagt de bevolking wel om de hygiëneadviezen van de FOD Volksgezondheid te volgen en in deze materie het gezonde verstand te gebruiken: wie zich ziek voelt, blijft beter thuis“, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Heel wat dienstverlening van de stad is terug te vinden op www.poperinge.be en kan online geregeld worden via Mijn Poperinge (bijvoorbeeld aanvraag inname openbaar domein, attest huwelijk, gezinssamenstelling, enzovoort). Voor dergelijke zaken hoef je dus niet naar het loket te gaan. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier