Lokaal Bestuur start vrijwilligerswerking ‘De Panne Helpt’

Burgemeester Bram Degrieck (De Panne) © MVQ
Redactie KW

Lokaal bestuur De Panne heeft zopas de vrijwilligerswerking ‘De Panne helpt!’ opgericht in de strijd tegen het coronavirus. Op een online platform kunnen mensen terecht met hun vraag naar hulp bij vrijwilligers die er hun diensten aanbieden.

Burgemeester Bram Degrieck: “De meeste mensen in De Panne – Adinkerke kunnen rekenen op hun familie en/of vrienden, maar dat is niet altijd zo. We merken echter ook heel veel goeie wil bij onze bewoners, die in de bres willen springen voor mensen die wat hulp kunnen gebruiken. Dat is hartverwarmend en dat doet me bijzonder veel deugd. Anderzijds is het veel moeilijker om bij mensen, die hulp kunnen gebruiken, ‘binnen te raken’. Hen bereiken is sowieso niet zo makkelijk. Het opzetten van dit inclusieve systeem is daarom voor onze gemeente bijzonder belangrijk. Met ‘De Panne helpt!’ bundelen we alle initiatieven en streven we naar een goeie afstemming tussen vraag en aanbod. Dit project stimuleert de solidariteit en bevordert het sociaal contact van mensen (vaak ouderen) die momenteel, door de coronamaatregelen, geïsoleerd leven.”

Online registreren

Zowel vrijwilligers als mensen met een hulpvraag, hoe klein of groot ook, kunnen zich online registreren op www.depanne.be/depannehelpt. De vrijwilligerswerking is ook via e-mail of telefoon te contacteren. De vragen worden gebundeld en er wordt gezocht naar een vrijwilliger die contact kan opnemen met de persoon die hulp vraagt. De hulpvraag kan zowel klein als groot zijn. Een vrijwilliger kan zich registreren om boodschappen te doen, de hond uit te laten, … maar kan net zo goed een kaartje schrijven of wekelijks eens telefoneren naar hulpbehoevende personen. Voor vrijwilligers is er een gratis vrijwilligersverzekering. Alle info op www.vlaanderenvrijwilligt.be.

Wie niet online kan registreren kan contact opnemen via de hulpfoon op 058 42 97 65 elke werkdag van 08.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur. (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier