Loïc Nottet – Selfocracy

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Eind vorige maand bracht de Waalse zanger Loïc Nottet zijn debuutalbum Selfocracy uit. De cinematografische cd werd tijdens zijn eerste concert in de Brusselse AB al bekroond met platina. Het optreden zelf was een visueel en vocaal hoogstandje.

Twee jaar na zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival ligt zijn eerste album in de winkel. Dat het zolang wachten was op gebundeld werk, ligt hem in het perfectionisme van de 20-jarige Waalse zanger. “Ik wilde absoluut een plaat uitbrengen op voorwaarde dat ik voor de volle 200% achter het materiaal zou staan wat er op staat”, zegt hij. Loïc werkte inderdaad twee jaar aan het album, maar je hoort er echt het perfectionisme van de artiest in. Alle songs zijn Engelstalig en verwijzen naar hedendaagse thema’s, zoals selfies en sociale media.

Op Selfocracy staan er twaalf nummers, die een cinematografisch geheel vormen. Een verhaal met een begin- en een eindpunt. Dat Nottet voor zo’n plaat koos, heeft wellicht te maken met zijn voorliefde voor soundtracks. Zijn inspiratie voor het album haalde hij uit o.a. Disney-films zoals Beauty and the Beast en Alice in Wonderland. Maar het album belicht ook een duistere kant en die heeft dan weer te maken met de fascinatie voor horrorfilms. Het is een sfeer die je opmerkt in tal van songs op de cd. Daarnaast is Selfocracy ook een theatrale plaat met hippe arrangementen geworden, die de tweeslachtige stem van Nottet goed tot zijn recht laten komen.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.