Logiesverstrekkers overnachten op Grote Markt Ieper om nieuwe promotiefilm te lanceren

Burgemeester Emmily Talpe stopt schepen van Toerisme Diego Desmadryl in op de Grote Markt. (Foto EF)
Redactie KW

Dinsdagavond was het een fiere burgemeester die de gloednieuwe promotiefilm met als titel ‘Ieper, bruisend hart van de Westhoek’ kwam voorstellen. De nieuwe film zal de komende maanden ingezet worden om Ieper en de Westhoek te promoten als ideale bestemming voor een meerdaags verblijf.

Het was de Ieperse cineast Gerdy Vandermeersch die, samen met regisseur Jochen Decostere uit Brugge, de film mocht realiseren. Burgemeester Emmily Talpe: “Deze promotiefilm, die in de volledige versie ongeveer drie minuten lang is, toont op een verrassende en attractieve manier wat de vele troeven van Ieper zijn.”

“In die korte tijdspanne worden vrijwel alle thema’s waarrond het Iepers Toerisme draait in beeld gebracht. De kijker moet verleid worden om meer te willen weten over en zin te krijgen in een meerdaags bezoek in de ruime regio.”

Geen klassieke promotiefilm

“Het is geen klassieke promotiefilm”, zegt schepen Diego Desmadryl. “Er werd gebruik gemaakt van een vrij uniek concept, waarbij historische figuren uit de geschiedenis van Ieper in de hedendaagse context werden geplaatst. De acteurs die deze rollen speelden, werden gerekruteerd uit de groep van De Nocturnes, de historische theaterwandelingen, dit alles onder leiding van Piet Lesage.”

Schepen Diego Desmadryl, voorzitter horeca Jurgen Crombez, burgemeester Emmily Talpe en Peter Slosse stellen trots de nieuwe promotiefilm voor.
Schepen Diego Desmadryl, voorzitter horeca Jurgen Crombez, burgemeester Emmily Talpe en Peter Slosse stellen trots de nieuwe promotiefilm voor.© EF

Naast de Nederlandstalige versie werd er eveneens een Engelstalige variant gemaakt, en verder werden nog enkele korte shorts gemaakt. De opdracht voor het maken van de film werd gegeven door Promotie Toerisme Ieper vzw op initiatief van de Ieperse logiesverstrekkers.

Met deze film willen de logiesvertrekkers en de dienst toerisme tonen dat Ieper er meer dan klaar voor is om binnen- en buitenlandse bezoekers voor een meerdaags bezoek te ontvangen. Om deze boodschap kracht bij te zetten stelden een 25-tal logiesvertrekkers en vertegenwoordigers van Toerisme Ieper een symbolische daad, door de nacht door te brengen in openlucht op de Ieperse Grote Markt. De bedden stonden opgesteld in een cirkel op de wandelzone vóór de Lakenhallen. “We wilden dit eigenlijk al doen in juli, maar toen mochten we niet door corona. Ik ben blij dat het er nu toch van is gekomen. Het toont ook de dynamiek aan die er heerst binnen de Ieperse horeca. Ondanks de omstandigheden is iedereen enthousiast om alle bezoekers met open armen te ontvangen en te tonen waarom Ieper het bruisende hart van de Westhoek is”, zegt schepen van Toerisme Diego Desmadryl.

Je kan de film hier bekijken. (EF/TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier