‘Loftrompetten’ van Ment TV worden intiemer programma, maar inhoudelijk gelijklopend

Al enkele jaren is Ment TV met de ‘Loftrompetten’ te gast in Vayamundo in Oostende. Ook dit jaar was dat voorzien, maar wegens de strengere maatregelen van de overheid wordt dit programma nu opgenomen in de Ment TV-studio’s in Mariakerke (Gent). “We delen graag dit soort programma’s met ons publiek, maar dit jaar is dat niet mogelijk”, zegt Marc Hallez, manager van Ment TV.

Dit jaar zien we niet zo’n beeld van Herbert en Lindsay dichtbij elkaar in Vayamundo in Oostende. © PADI/Daniël

“Dit is met pijn in het hart, maar we maken een mooi en warm alternatief voor oudejaarsavond. Samen met Vayamundo, Vlapo, Radio 2 en de andere partners willen we graag de continuïteit behouden. De Vlaamse muzieksector is door deze crisis al zo veel afgenomen… dit hoogtepunt ons ook nog eens ontnemen kunnen we alle artiesten niet aandoen. Daarvoor zien we Vlaanderen, onze muziek, onze artiesten en onze mensen te graag”, laat Marc Hallez weten. “De uitreiking van ‘De Loftrompetten’ met de opnames van de eindejaarsshow van Ment op dinsdagavond 10 november in Vayamundo Oostende gaan niet door. De recente wijzigingen van de coronaregels voor ‘evenementen’ maken dat onmogelijk. Dat beslisten – na rijp beraad en met pijn in het hart – de directie van Ment en Vayamundo., in samenspraak met Vlapo en Radio 2. Wél komt er een grote eindejaarsuitzending vanuit de Ment-studio in Gent met én de uitreiking, studiobabbels en muziekopnames in een kleinere ‘cosy’ setting.

Marc Hallez: ‘Het spreekt voor zich dat we veiligheid voorop stellen. Daarom lag – opgemaakt samen met Vayamundo en na technisch overleg met ondermeer DB-Video en opnameleider Luc Vanden Bosch – een volledig draaiboek klaar. Daarin werkten we volledig uit hoe we de opnames veilig konden laten verlopen, zonder microfoons doorgeven of de ‘Loftrompetten’ effectief op het podium te overhandigen. Ook voor backstage lag een scenario op tafel. Het was hartverwarmend om te zien hoe iedereen, ook de locatie Vayamundo, tot het laatste moment heeft gewerkt om alles toch mogelijk te maken. De professionaliteit daarbij was enorm. Maar helaas. Een ‘oudejaarssfeer’ neerzetten met 40 mensen in een zaal (technici, presentatoren, medewerkers, artiesten inbegrepen).. zonder drankje, zonder knabbeltje.. kunnen we niet. Dat staat haaks op waar onze ‘amusementssector’ voor staat, haaks op ons verbindende karakter, haaks op wat leeft in het hart van de Vlaming en haaks op het zenderprofiel. Gisteren in de late middag restte niets anders dan een telefoontje naar Radio 2 en naar Jo De Clercq, voorzitter van Vlapo, met slecht nieuws, maar meteen ook met een erg fijn alternatief.”

Vorig jaar zaten Bart en Luc gezellig bij elkaar op het podium van Vayamundo in Oostende.
Vorig jaar zaten Bart en Luc gezellig bij elkaar op het podium van Vayamundo in Oostende.© PADI/Daniël

De opnamedatum ligt nog niet vast, maar er komt een groot studioprogramma voor uitzending op oudejaarsavond. Vanuit Studio 3 bij Ment in Mariakerke wordt een talkshow gemaakt met bekende gasten, die terugblikken op het voorbije jaar, met de uitreiking van de ‘Loftrompetten’, ook dit jaar kunstwerken van Marc Claerhout uit Ingelmunster én .. met heel veel muziek. Marc Hallez : ‘Onze nieuwe studio, die vorig jaar in november in gebruik is genomen, kan dat aan. Er is ook een extra corner voor muziekopnames. Die gebruikten we tot nu toe nog niet. We zullen de opnames over een lange dag spreiden, waardoor telkens maar een zeer beperkt aantal mensen in de studio aanwezig zijn. Uiteraard, zoals we ook nu voor andere programma’s doen, zullen de veilige afstanden gerespecteerd worden. Het zal ‘anders’ zijn, maar het kan zeker even ‘gezellig’ worden. Zo hoeven de (winnende) artiesten deze exposure niet te missen en kan ook het publiek genieten van een mooie eindejaarsshow boordevol artiesten.” Mensen die een verblijf rond ‘De Loftrompetten’ boekten zullen door Vayamundo gecontacteerd worden.

Ment TV reikt volgende ‘Loftrompetten’ uit : beste nummer gebracht door een zanger, door een zangeres, door een duo of groep, beste eigen compositie (i.s.m. Sabam), beste videoclip, Ment-verrassing (extra onderscheiding voor één artiest), Carrièreprijs. Marc Hallez besluit : “Dit soort programma’s delen we uiteraard graag met ons publiek, maar beelden van de jaarovergang met alle artiesten op het podium zijn dit jaar helemaal niet mogelijk. We brengen een ‘intiemer’ programma, maar inhoudelijk volledig gelijklopend. We zien het zeker niet al seen ramp, het zal alleen anders zijn. Voor de muziekoptredens zelf bouwen we een nieuwe studiocorner, compleet met showlicht. Intiemer, maar nooit…”. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.