Lobke uit Oekene wint Junior Kitchen Battle met Roeselaarse goulash

© Stefaan Beel
Redactie KW

In het kader van de Week van de Smaak vond er zaterdag 20 november een Junior Kitchen Battle plaats op de Grote Markt in Roeselare. Acht kinderen kookten samen met hun grootouders een zelfgekozen gerecht. Lobke Van Immerseel (13) uit Oekene won de hoofdprijs met haar Roeselaarse goulash.

Op zaterdagmiddag ging het er in de grote tent op de Grote Markt in Roeselare ijverig aan toe. Naar aanleiding van de Week van de Smaak namen acht kinderen samen met hun grootouders deel aan de Junior Kitchen Battle. Ze kregen anderhalf uur de tijd om elk hun eigen specialiteit te koken. Lobke Van Immerseel (13) uit Oekene kookte samen met haar grootvader Rik Debal een Roeselaarse goulash. “Ze hebben er bewust voor gekozen om enkel lokale streekproducten te gebruiken”, vertelt Lien Debal, mama van Lobke. “Zo hadden ze in de goulash onder andere Rodenbach Grand Cru verwerkt, brokkelkaas van ’t Groendal, die trouwens nog de World Cheese Award heeft gewonnen en wintergroentjes zoals wortels, spruitjes en champignons, om het ook nog eens seizoensgebonden te houden. Met de mengeling van deze lokale ingrediënten kon Lobke de jury overtuigen. Als ouder zijn we uiteraard super trots op onze dochter!” Lobke zelf had helemaal niet verwacht dat zij zou winnen: “Ik had deelgenomen voor het avontuur en voor het plezier, maar ik had er niet op gerekend dat ik zou kunnen winnen. Het was een hele verrassing, maar ik ben natuurlijk heel blij en dankbaar!”

Voetbaltaart

Het liefst zou Lobke iedere dag in de keuken staan, om haar creativiteit de vrije loop te laten. In ieder geval kookt ze praktisch ieder weekend en bakken doet ze zelfs meerdere keren per week. “In het weekend kan Lobke zich uitleven door menu’s te maken voor het hele gezin”, vertelt Lien. “Van voorgerecht tot dessert: ze zorgt voor ieder klein detail. Dat is voor ons natuurlijk heel aangenaam. Ook gezonde slaatjes maakt ze heel graag klaar en het is ieder keer opnieuw een verrassing. De ene keer is het met gerookte zalm of kip, de andere keer met olijfjes, groentjes of tomaat en mozzarella. Doordat ze haar slaatjes afwerkt met bijvoorbeeld pijnboompitjes, zie je dat ze een grote fan is van details.” Doorheen de week bakt Lobke dan bijvoorbeeld graag pannenkoeken, poffertjes en taarten en dan nog wel heel bijzondere zoals een emoji- of een regenboogtaart. Ook taarten met een specifiek thema, zoals je die bij de bakker voor een verjaardag kan vinden, zijn haar niet vreemd. Haar favoriet is dan de “voetbaltaart”, aangezien voetballen voor haar een andere grote passie vormt.

Voorlopig gaat Lobke nog in Moorslede naar school, maar het kan zijn dat daar binnenkort verandering in komt. Aangezien ze de ambitie koestert om haar kook- en baktalenten ooit professioneel te gebruiken, zou ze misschien binnenkort naar Ter Groene Poorte in Brugge gaan. “Voor ons maakt het niet zo veel uit wat ze doet”, zegt Lien. “Zolang ze maar gelukkig is. Dat is voor ons als ouder het enige dat telt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.