Lobke en Bruno wanen zich op de Izegemse zaterdagmarkt in de Provence

Lobke Rondelez en Bruno Goris met de drie zoontjes Eppo, Otto en Oscar: "De jongens hebben heel wat uurtjes in de tuin gespeeld." © foto Frank
Redactie KW

De zomer van 2020 wordt sowieso onvergetelijk voor Bruno Goris en Lobke Rondelez. Ze verwelkomden op 10 juli hun derde zoontje. Ze genieten momenteel van hun uitgebreide gezin en doen dat in eigen land, maar dat betekent niet dat ze er nooit eens tussenuit knijpen.

Op 10 juli kregen Bruno Goris (41) en Lobke Rondelez (36) er een prachtige zoon bij. Eppo kan binnenkort spelen met zijn grote broers Otto (6,5) en Oscar (2,5) in de Guido Gezellestraat in Emelgem waar het gezin woont.

“Met de geboorte van ons derde kindje in het vooruitzicht waren we niet van plan om een verre reis te maken. We hadden ons voorgenomen om even naar de zee te trekken en dat hebben we dan ook gedaan. Meer stond er niet op ons programma en dus gooide corona in dat opzicht weinig roet in ons eten”, vertellen Bruno en Lobke.

“Het virus zorgde er wel voor dat we de afgelopen maanden ettelijke uren in eigen tuin spendeerden en dat is ons eigenlijk best goed bevallen. We waren heel blij dat we buiten konden en de jongens hebben heel wat uurtjes in de tuin gespeeld. Gelukkig hebben we zo’n mooi weer gehad.”

De eigen bubbel

“Deze zomer trokken we in juli al even naar zee. We verbleven er op een appartementje in Sint-Idesbald en daar hebben we van genoten. In april hadden we normaal gezien nog eens met zijn vieren op reis willen gaan, voor onze derde zoon er was, maar dat ging natuurlijk niet door. Nu, zo erg was dat niet. Het is vooral belangrijk dat het virus zo snel mogelijk onder controle is. Het virus op zich maakt ons niet echt bang, maar dat je het zomaar kan doorgeven is echt wel beangstigend“, vinden Bruno en Lobke.

“Ik ben samen met mijn broer zelfstandig zaakvoerder bij Metalen Vandenbroucke in Passendale en ik bleef eigenlijk de hele periode aan het werk. Het is zelfs behoorlijk druk geweest op het werk. Gelukkig kon Lobke thuis de jongens opvangen”, weet Bruno.

Intussen is Eppo geboren en we kunnen zelfs geen bezoek ontvangen

“Ik werk halftijds als zelfstandig illustrator Redlobster en geef daarnaast les aan Kunstacademie Art’Iz”, zegt Lobke. “Ik vind het wel te doen om zoveel mogelijk in de bubbel te blijven, maar ik had wel gehoopt dat er deze zomer al wat meer zou mogen. Intussen is Eppo geboren en we kunnen zelfs geen bezoek ontvangen. De grootouders zagen hun kleinzoon wel al, maar verder houden we onze contacten echt zo beperkt mogelijk. Dat is wel spijtig. Klagen willen we echter absoluut niet doen. We hebben het echt goed in onze bubbel!”

Markt op zaterdag

Het gezin mag dan wel veel thuis geweest zijn deze vakantie, toch planden ze geregeld uitstapjes.” Thuis blijven kan en mag zeker, maar het is ook plezant om er eens op uit te trekken. We hebben drie zoontjes, maar ze weten zich steevast te amuseren als we ergens gaan. Dat hebben we hen wel geleerd. Ze kunnen zich perfect bezighouden als we eens op restaurant gaan bijvoorbeeld en dat is wel fijn. We hoeven dus niet altijd naar een plek te gaan waar een speeltuin is bijvoorbeeld.”

Een leuke wandeling, veel zon, de brug over en je vindt er al die kraampjes

Op zaterdag gaan Bruno en Lobke naar de Izegemse zaterdagmarkt. “We maken een gewoonte van lokaal kopen en dat doen we quasi wekelijks op de markt. Het is fijn dat je er zoveel dingen op één plek vindt en alles is er ook vers”, vertellen de twee. “Als we in de zomer te voet naar de markt trekken, dan waan ik mij altijd even in het zuiden van Frankrijk. Een leuke wandeling, veel zon, de brug over en je vindt er al die kraampjes. Ik kan daar echt van genieten, meer hoeft dat voor mij niet te zijn!” lacht Lobke.

Bewust leven

Het gezin probeert hun ecologische voetafdruk zoveel als mogelijk te beperken. “We proberen echt wel bewust te leven. Zo hebben we maar één auto en probeer ik zoveel mogelijk alles met de fiets te doen met de jongens”, legt Lobke uit.

“De coronaperiode liet veel mensen even nadenken en iedereen ging zo’n beetje back to basics. Dat zouden we meer moeten doen, die consumptiemaatschappij is niet echt iets waar wij fan van zijn en we zouden onze jongens ook graag die gedachte meegeven. Het was fijn om te zien dat de wereld even meedeed, laat ons hopen dat die gedachte voor veel mensen blijft!”

De favorieten

“De zee blijft een favoriet. We houden ervan eilanden te bezoeken. De zee is een must voor een vakantie vinden wij. We gaan er graag wandelen en we proberen zoveel mogelijk van de natuur te genieten. We variëren graag als we ergens naartoe gaan, maar massatoerisme proberen we te vermijden. Dat is niet aan ons besteed.”

“De zomerbar van d’Oude Velomoakerie staat op ons lijstje, al zijn we er nog niet geraakt. De foto’s zien er veelbelovend uit en stralen echt sfeer uit.”

“We proberen vaak lokaal te kopen. Zo drinkt Bruno al eens graag een Triporteur uit Rumbeke en kopen we wekelijks yoghurt van Vandaele uit Heule op de markt.”

“Als het regent, dan blijven we gewoon thuis. We spelen een spelletje of we tekenen – de jongens hebben die microbe mee van hun mama precies!”