Lobke (11) zoekt warme mand en mooie tuin

Lobke is nog erg speels voor haar leeftijd.© AN
Lobke is nog erg speels voor haar leeftijd.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Zij zoeken een nieuwe thuis voor Lobke (11), een eigenzinnige maar lieve jackrussellterriër.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lobke werd geboren op 30 september 2009. Het grootste deel van haar leven bracht ze vermoedelijk bij een liefhebbend baasje door. Maar toen die steeds vaker in het ziekenhuis belandde, werd Lobke tot twee keer toe in beslag genomen. “De mensen die aan de eigenaar beloofden om voor haar te zorgen, lieten haar soms dagenlang alleen”, weet de verantwoordelijke van het asiel.

“De buren hoorden haar treuren en verwittigden de politie, waarop wij haar gingen oppikken. De eerste keer kwam een vriend van de man het hondje nog ophalen bij ons. Maar na de tweede inbeslagname besefte ook het baasje dat het zo niet verder kon.”

Speels en enthousiast

Lobke hield op een goed te behandelen oorontsteking na, niets over aan haar avontuur. “Integendeel, ze is heel speels en enthousiast voor haar leeftijd”, aldus vrijwilliger Kyler Hanskens.

“Haar nieuwe baasje zal graag moeten wandelen en heeft zeker een tuin nodig. En ook een stevige portie geduld kan helpen want Lobke is niet echt getraind. (lacht) Ze is heel nieuwsgierig. Met kinderen zie ik haar wel samen leven. Van katten of andere honden zijn we nog niet zeker”, besluit Kyler.

Kan jij Lobke een thuis bieden waar ze zichzelf mag zijn? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een berichtje naar warm@kw.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.