Lo-Reninge krijgt coronabesmettingen stilaan onder controle: “Ergste leed lijkt geleden”

Zeven leerkrachten van vrije basisschool De Zonnebloem in Pollinkhove moesten uit voorzorg in quarantaine. (foto BP)
Redactie KW

Het aantal coronabesmettingen in Lo-Reninge lijkt te stabiliseren of zelfs lichtjes te dalen. “We zijn hoopvol”, klinkt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). De vrije basisschool De Zonnebloem in Pollinkhove is sinds dinsdag ook opnieuw volledig open.

Het gaat de goede richting uit in Lo-Reninge, dat sinds vorige week rood kleurde door meer dan 22 besmettingen. “Ik denk dat de situatie aan het stabiliseren is”, reageert burgemeester Morlion. “Maandag hadden we nog 37 besmettingen, dinsdag 36. Nog belangrijker is dat de huisartsen geen nieuwe patiënten binnen krijgen. De inwoners die hun tweede test al achter de rug hebben, waren allemaal niet besmet. Het ergste leed lijkt geleden. We zijn hoopvol, maar moeten waakzaam blijven. De cijfers van het aantal besmettingen in ons land zien er niet goed uit. Alert blijven en alle maatregelen volgen, blijft de boodschap.”

Verenigingen

De ontmoetingscentra, die sinds vorige week gesloten zijn, gaan volgende week opnieuw open. Dan mogen ook de voetbaltrainingen terug opgestart worden. “Ik heb de voorbije dagen heel wat bezorgde inwoners over de vloer gekregen”, zegt Lode Morlion. “De horecazaken mogen allemaal open blijven, behalve de ene zaak waar de bewuste wielertoerist besmet geraakte. De mondmaskerplicht verstrengen we niet en vanaf volgende week kan ook het verenigingsleven terug starten. Het vormsel begin oktober gaat normaal gezien door. De kerk is een bijzonder veilige plaats heb ik zelf ondervonden. Er staat iemand om de handen te ontsmetten en de kerkganger naar zijn of haar plaats te begeleiden, zodat de afstand bewaard kan blijven.”

School open

Sinds dinsdag mogen alle leerlingen van de vrije basisschool De Zonnebloem in Pollinkhove opnieuw naar school. “Zeven leerkrachten moesten uit voorzorg in quarantaine. Ik kon dus niet anders dan de leerlingen van het tweede tot en met het zesde leerjaar thuis te houden waar ze afstandsonderwijs kregen”, laat directeur Dorine Feryn weten. “De leerkrachten zijn allemaal niet besmet, dus kunnen we het normale schoolleven hervatten. In onze vestiging in Lo waren er twee leerkrachten in quarantaine, maar konden de leerlingen naar school blijven komen. Eén van hen is ook opnieuw aan de slag.” (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier