Lo: “Elke ouder verdient de titel van krak”

"De oudervereniging draait niet alleen om mij" © kvc
Redactie KW

Natascha Meeuw (40) uit Lo is de nieuwe krak van Lo-Reninge. De voorzitster van de oudervereniging van Lo is daar heel blij mee. “Eigenlijk verdienen alle genomineerden deze titel”, vindt Natascha. “De oudervereniging draait niet alleen om mij. Ik kan altijd rekenen op een groep enthousiaste ouders om mee te helpen”, klinkt het.

Natascha Meeuw is al acht jaar lid van de oudervereniging van Lo, waarvan vijf jaar als voorzitster. “Ik was aangenaam verrast met mijn nominatie en ik ben dan ook superblij dat ik uiteindelijk de krak van Lo-Reninge ben”, zegt Natascha. “Het is een mooie appreciatie en erkenning. Ik zet me ontzettend graag in voor de oudervereniging en de school en ik krijg er ook enorm veel van terug, maar de oudervereniging draait niet alleen om mij. Ik kan altijd rekenen op een groep enthousiaste ouders om mee te helpen. Ik heb enorm veel hulp van deze groep en ik ben hen dan ook heel dankbaar voor hun inzet. Zij verdienen allemaal de titel van krak, net als de andere genomineerden. Ik wil trouwens ook iedereen bedanken die voor mij gestemd heeft.”

Oogappels

Het lijstje activiteiten dat de oudervereniging op het getouw zet is lang. “Elk jaar organiseren we een loopcross, een gezinsactiviteit, een aperitiefzondag, een koekjeskaarting, een wijndegustatie en wijnverkoop en trakteren we de ouders tijdens de rapportbespreking”, overloopt Natascha.

“Om de twee jaar hebben we ook ons smulfestijn en een pannenkoekenverkoop. We helpen ook steeds bij activiteiten zoals het Sint-Maartensfeest, het grootouderfeest en het schoolfeest. Ook aan de viering rond 250 jaar onderwijs hielpen we mee. De eerstvolgende activiteit is de pannenkoekenverkoop op zaterdag 30 januari. De opbrengst van de activiteiten gaat altijd integraal naar onze oogappels en de school voor de aankoop van didactische materialen. Zo beschikken zij altijd over de beste middelen.”

Het is belangrijk om te luisteren. De vergaderingen van de oudervereniging zijn heel interactief

Het is het laatste schooljaar dat Natascha voorzitster is van de oudervereniging. “Volgend jaar geef ik de fakkel door”, zegt ze. “Ik zal wel nog een jaartje meedraaien om de nieuwe voorzitter wat wegwijs te maken. Van mijn voorgangster Lies Carron heb ik trouwens ook veel geleerd. Het is vooral belangrijk om te luisteren naar de mensen. De vergaderingen van de oudervereniging zijn altijd heel interactief.”

Opvolging

De samenwerking tussen de school en de oudervereniging verloopt heel vlot. “Die is ronduit schitterend”, zegt de kersverse krak. “De directie en leerkrachten vormen een prachtig team. Wat zij allemaal niet doen voor de kinderen! Als ouder is het leuk om met zulke mensen samen te werken. Het is trouwens een eer om Dorine Feryn (de directrice van vbs Oogappel die vorig jaar krak was, red.) op te volgen.”

VRAGENRONDJE

Wat denk je van de maatschappij anno vandaag?

“Het is een vreemde wereld waarin kinderen momenteel opgroeien. Ze zien en horen alles op televisie. Het is schrikwekkend. Wat komt er nog allemaal op ons af?”

Wat hoop je voor de toekomst?

“Ik hoop dat ze de terreur kunnen indijken. Ook wat in Keulen is gebeurd, gaat mijn petje te boven. Dat mensen elkaar toch met rust laten! Ook de uitspraak van Donald Trump, de presidentskandidaat in de VS die onlangs opriep om iedereen een wapen te geven, begrijp ik niet. We herdenken 100 jaar Eerste Wereldoorlog met tal van plechtigheden en toch is er nog zoveel oorlog en wapengeweld. Hebben we ons lesje dan nog altijd niet geleerd? Waar gaat dat allemaal eindigen?”

Laat je je beïnvloeden door deze gebeurtenissen?

“Nee, ik trok onlangs met met mijn man en dochter naar Parijs op citytrip. Overal zie je er nog politie en soldaten op straat. Mijn dochter Floor vond dat best eng. De mensen leven daar in angst. Eigenlijk mogen we ons niet laten bang maken, want dat is net de bedoeling van de terroristen. Ze nemen onze ontspanning en vrije tijd af doordat we bang zijn om ergens naartoe te gaan. Dat mag niet gebeuren.”

Wat moeten we doen tegen deze hectische maatschappij?

“We doen het eigenlijk onszelf aan. Het moet alsmaar sneller en sneller gaan. Ik denk dat we aan onze limiet zitten. De lat nog hoger leggen, dat kan niet. Wanneer ik op reis ben, dan staat mijn gsm af en gaat de laptop niet mee. Dan neem ik de tijd om een goed boek te lezen en te ontspannen.”

BIO

Privé

Natascha (40) groeide op in Poperinge en woont nu in de Albert Dondeynestraat in Lo. Ze is getrouwd met Franky Herman en is de mama van Floor (10).

Loopbaan

Ze werkt bij de klantendienst van Proximus in Brugge waar ze de belangen behartigt van kleine zelfstandigen en ondernemers. Natascha helpt ook met de administratie van haar man, die zelfstandig is in de bouwsector.

Vrije tijd

Haar hobby’s zijn lezen, reizen, een beetje sporten en af en toe een etentje, filmpje of concertje meepikken.

(Koen Van Colen)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.