Lizzy Vannieuwkerke uit Ichtegem in finale Topmodel International

Izzy Vannieuwkerke: "Ik laat me graag fotograferen. Dat zat er al in van toen ik nog piepjong was." (foto Coghe) © Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Lizzy Vannieuwkerke (17) schreef zich in voor Top Model Belgium 2020. Van de 75 ingeschreven deelneemsters was ze bij de dertig beste en mag daardoor op zondag 19 januari deelnemen aan de finale in het prestigieuze Lido in Parijs.

Lizzy Vannieuwkerke (17) woont bij haar ouders Koen (47) en Shirley Sys (41) in de Ermietshoek. Ze zit in het laatste jaar middelbaar aan het KTA in Brugge waar ze de richting lichamelijke opvoeding en sport volgt. “Al van toen ik nog piepjong was, laat ik me graag fotograferen”, bekent Lizzy. “Zo werk ik graag en regelmatig met amateurfotografen en maken we samen fotoshoots. Vorig jaar in januari botste ik toevallig op een site waar ze een wedstrijd voor topmodellen aankondigden (Top Model Belgium 2020, red.). Zonder medeweten van mijn ouders schreef ik me in. Om te kunnen deelnemen, moest ik me voorstellen en een aantal foto’s opsturen. De foto’s van die eerdere fotoshoots kwamen toen goed van pas.”

Halve finale

“Toen mijn ouders een tijdje later het bericht kregen dat ik geselecteerd was voor de halve finale van Top Model Belgium 2020, een wedstrijd voor fotomodellen, waren ze echt wel verrast. Die halve finale vond plaats in Antwerpen op 27 april 2019. Daar gingen toen al een aantal repetities in Mons aan vooraf. Voor mij liep het goed af. Van de 75 ingeschreven deelneemsters was ik bij de dertig beste en daardoor mag ik deelnemen aan de finale op zondag 19 januari in het prestigieuze Lido op de Champs-Elysées in Parijs.”

“Ik hoop op een goede uitslag, maar de belevenis op zich is al heel bijzonder”

“Het is een hele belevenis die heel wat voorbereiding vergt. Ik moest een tweejarig contract ondertekenen, waarin ik me verbind om niet voor een andere organisatie te poseren. De voorbereiding op de wedstrijd bestaat uit vier repetities. Het gebeuren neemt twee dagen in beslag. Samen met mijn medekandidaten vertrek ik op zaterdag vanuit Mons met een bus richting Parijs. Direct na de aankomst is er een repetitie in het Lido. Ook mijn ouders maken er, samen met mijn grootouders, een tweedaagse van. Ze zullen op zondag supporteren voor mij als ik in bikini en avondkledij moet poseren. Zelf moeten ze zich ook houden aan strikte kledijvoorschriften.”

Stem op TMI116

“Naast de uitslag van een professionele jury kan ik ook nog verkozen worden via een publiekstemming. Daarvoor kan iedereen TMI116 sms’en naar 6659. Verder wil ik langs deze weg mijn sponsors bedanken die ervoor gezorgd hebben dat ik kan deelnemen. Ik hoop op een goede uitslag, maar de belevenis op zich, mijn eerste kennismaking met de wereld van glitter en glamour is voor mij al heel bijzonder.” (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier