Literaire lus verkent Deerlijk, Wielsbeke en Anzegem

In het museum René De Clercq werd de folder voor dagarrangementen voorgesteld door Claude Croes, Regine Rooryck, Noël Veys, Magda Deprez, Sven Vanrietvelde, Leen Lefebre en Gunther Vanmaercke. © (Foto MVD)
Redactie KW

In het museum René De Clercq werd een nieuw initiatief voorgesteld om de literaire lus te verkennen en te ontdekken. De gemeenten Wielsbeke en Anzegem verleenden hun medewerking aan een reeks groepsinitiatieven.

Regine Rooryck, schepen van Cultuur, wees op de vlotte samenwerking tussen de drie gemeenten die al eerder uitpakten met een literaire lus. Het was de bedoeling om met de fiets een parcours van 42km af te leggen en onderweg het Deerlijkse museum, het André Demedtshuis in Wielsbeke en het Lijsternest in Anzegem te bezoeken. Schepen van Cultuur Noël Veys uit Anzegem: “We gaan nu een stap verder en promoten in onze regio het groepsbezoek aan de drie locaties. In een nieuwe folder bieden we een aantal bezienswaardigheden aan en ook een overzicht van horecazaken waar je een hapje en een drankje kan verkrijgen. Voor de initiatiefnemers zijn er mooie dagarrangementen samen te stellen in eigen streek.”

Reacties

Magda Deprez (schepen in Wielsbeke): “Voor onze gemeente is er het domein Hernieuwenburg met tal van mogelijkheden. De koffiebranderij Van Den Poel en de zelfpluktuin kunnen bezocht worden. Daarnaast worden ook enkele horecazaken vermeld. De folder kan in het André Demedtshuis en op verschillende andere plaatsen verkregen worden.”

Regine Rooryck: “Qua recreatie vermelden wij in Deerlijk de kinderboerderij Bokkeslot en het sportcentrum in de Hoogstraat. Verschillende restaurants worden vermeld en ook een brasserie en een koffiehuis.”

Noël Veys: “Voor Anzegem zijn er het Sint-Arnoldusdomein en een bezoek aan de Sterhoekhoeve. De vermelde horeca ligt verspreid over de gemeente en we beschikken over twee gidsen die de groepen kunnen begeleiden.”

Nieuwe bewegwijzering

De Deerlijkse burgemeester Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek, vindt een dergelijk gemeenteoverstijgend initiatief een meevaller. “Wij profiteren van elkaar en het aantal bezoekers op de verschillende plaatsen is er het beste bewijs van. De literaire lus is gemakkelijk af te leggen met de knooppunten. Tegen volgend jaar is er een nieuwe bewegwijzering van de fietslussen. Volgende maand worden alle paaltjes met de nummers weggenomen en tegen het voorjaar staan er nieuwe met andere nummers. Alle fietskaarten komen te vervallen en er zullen nieuwe kaarten beschikbaar zijn.”

(MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier