Lissewege is fleuriger dan ooit dankzij aanleg van bloemengordel

© (Foto MM)
© (Foto MM)
Redactie KW

Het oude dorpscentrum van Lissewege is sinds deze week extra gezellig dankzij de aanleg van heel wat bloemen.

“De dienst Openbaar Domein zorgde voor bloemen in alle geuren, kleuren en vormen in Lissewege: van de Zeebruggelaan tot de Oude Pastoriestraat. We maken de zomer extra aantrekkelijk”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. Het dorp krijgt er ook 3 picknicktafels en 3 extra zitbanken bij.

Ooievaarsnesten, bloementorens, bloempotten en vensterbloembakken: Lissewege ziet er fleuriger uit dan ooit. “Met voldoende gelegenheid om te zitten en te genieten of zelfs te picknicken. Je kan elkaar ontmoeten op straat en gezellig even keuvelen tussendoor. We lokken de mensen naar buiten en hopen dat ze er gebruik van maken om in het openbaar domein sociaal contact op te zoeken”, vertelt Van Volcem. De stad plaatst een picknicktafel in de Poldhondtstraat, eentje in de Vincentdoenstraat aan het speelplein en een tafel in de oude pastorietuin. Gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche had daar eerder al voor aangedrongen.

“Samen met de buurt die de bloemetjes buitenzetten, zal onze bloemengordel de fleurigheid nog eens versterken. Iedere actie opnieuw nemen we de binnenstad, maar ook de deelgemeentes mee in het mooier en groener verhaal van onze stad Brugge”, besluit Mercedes Van Volcem. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.