Lissa Callens uit Roeselare staat als dj Mona Lee voor internationale doorbraak

Lissa Callens of Mona Lee is maandag als opkomend talent te gast tijdens de internationale livestream van de bekende dj Kerri Chandler. Daarnaast doet de Roeselaarse ook de vocals op een van de nummers van zijn volgend album. Een grote kans die ze met beide handen wil grijpen, zeker na een moeilijk jaar met amper optredens. “Ik verlang echt om opnieuw te kunnen optreden”, vertelt ze.

Lissa Callens is als Mona Lee maandag te gast bij Kerri Chandler, een internationaal erg bekende dj. De opnames vonden plaats op een rooftop in hartje Gent. (foto Jonas Van Bouwel)© (foto Jonas Van Bouwel)
Lissa Callens is als Mona Lee maandag te gast bij Kerri Chandler, een internationaal erg bekende dj. De opnames vonden plaats op een rooftop in hartje Gent. (foto Jonas Van Bouwel)© (foto Jonas Van Bouwel)

Lissa Callens (28) begon al op jonge leeftijd als dj, onder meer als helft van het vrouwelijk dj-duo Beauhause, een project dat begin dit jaar na enkele jaren van onder het stof werd gehaald. Sinds 2016 is ze actief onder de naam Mona Lee en geeft ze haar eigen invulling aan verschillende house- en disco-classics. In normale tijden zorgt ze zo voor de sfeer op tal van feestjes en festivals, maar ook tijdens trouwrecepties kon ze al vaak haar ding doen. Naast dj is ze immers ook zangeres, een gouden combinatie, zo blijkt.

Strandbars

Muziek is altijd al heel belangrijk geweest voor de jonge Roeselaarse. Zodanig zelfs dat ze in januari 2019 naar Barcelona verhuisde. “Als bedrijfspsycholoog hield ik me veel bezig met loopbaanbegeleiding. Door zoveel met anderen over hun loopbaan te praten, groeide bij mij het besef dat ik zelf ook mijn droom moest najagen en de focus meer op de muziek leggen. Ik heb al heel veel dingen kunnen doen in België, maar ik wou een andere muzikale sfeer ontdekken en mijn eigen grenzen verleggen, letterlijk en figuurlijk. Bovendien ligt Barcelona vlakbij Ibiza en dat is nog steeds het Mekka voor menig dj.”

“Door corona ben ik van Barcelona opnieuw naar Roeselare verhuisd”

“Het was niet simpel, want in Barcelona begon ik letterlijk van nul. Ik huurde er een appartement en kon er aan de slag als brand manager bij een taalschool. Mijn eerste kansen kreeg ik in de typische strandbars, daarna in de clubs en uiteindelijk kreeg ik de kans om ook verschillende keren in Ibiza te draaien. In de zomer van 2019 heb ik mij voltijds met muziek kunnen bezighouden, door het vele toerisme is er elke avond wel ergens een feestje. Tussendoor kreeg ik die zomer ook de kans om op Tomorrowland te draaien, wat ik eerder met Beauhause al een keer gedaan had. Het werd echt de zomer van mijn leven! Wat mij anders maakt dan andere dj’s? Ik zing zelf op heel wat van de nummers die ik als dj draai, dat zorgt voor een extra live element en wordt toch wel gesmaakt.”

(foto Jonas Van Bouwel)
(foto Jonas Van Bouwel)

Ook na de zomer van 2019 bleef het goed gaan voor Lissa en in maart van dit jaar kon ze aan de slag in de bekende club Amnesia op Ibiza. “Toch de eerste weken, want daarna sloeg corona plots toe en bleef er van mijn volle agenda niets meer over”, zucht Lissa. “Dat was een klap, net als voor heel wat artiesten. Op dat moment is het kwestie van alles op een rijtje te zetten. In Barcelona blijven had niet veel zin meer, dus besloot ik om terug te keren naar Roeselare. Ik ben nu aan de slag als loopbaancoach op zelfstandige baas, een job die ik enorm graag doe. Ik help mensen en kan mijn ervaringen delen, zalig. Op muzikaal vlak heb ik heel veel studiowerk gedaan en bleef het voor de rest beperkt tot enkele kleinere optredens en livestreams. Ik ben blij met mijn job, maar mis het optreden toch enorm. Ik kijk nu al uit naar de dag dat ik opnieuw echt voor een dansende menigte mijn ding kan doen!”

Uitzicht op Gent

Het was een bewogen jaar dat nu toch een positief einde kent voor Lissa. Maandag mag ze om 19 uur haar ding doen tijdens een livestream van de internationaal bekende dj. “Hij nodigt tijdens de maand december elke maandag een opkomend talent uit om het beste van zichzelf te geven. Maandag ben ik aan de beurt, een enorme eer. De opnames zijn ondertussen al achter de rug, op een moment dat het nog wat warmer was, zo hebben we met een toffe ploeg de dj-set van op een unieke locatie in hartje Gent kunnen opnemen. Daarnaast heb ik de afgelopen maanden meegewerkt aan een nummer dat volgend jaar op het nieuwe album van Kerri Chandler zal verschijnen, ik ben hem enorm dankbaar voor de kans die ik krijg en wie weet opent het wel nog meer deuren. Het is alvast een eerste grote internationale stap. We zien wel wat de toekomst verder brengt. Het meest ideale is dat ik mijn huidige job kan combineren met de muziek. In de zomermaanden is het als dj erg druk, vanaf oktober is het kalmer en kan ik me meer focussen op mijn taak als loopbaancoach”, besluit Lissa.

Een link naar de livestream van maandag is terug te vinden op de Facebook van Mona Lee, www.facebook.com/monaleemusic .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.