Lisa zegt ja tegen Dimitri, minuten nadat hun team kampioen speelt

© MPM
Redactie KW

‘Belofte maakt schuld’, moet Dimitri Mullebrouck (39) gedacht hebben toen zijn favoriete voetbalclub SCT Menen zondag, na een verpletterende en vooroorlogse 1-10 bij Grimbergen, in derde amateurklasse kampioen werd. Hij vroeg zijn vriendin Lisa Degrande (37) ten huwelijk, al had hij wel eerst een voorzet nodig van speler Leandro Depaepe.

Dolle taferelen zondag in Grimbergen tussen de supporters en de spelers van SCT Menen na het laatste fluitsignaal en toen bleek dat de fusiekampioen net kampioen geworden was. Maar plots eiste doelman Leandro Depaepe de aandacht op met een speech. Daarin wees hij supporter Dimitri Mullebrouck uit Menen op de belofte dat hij zijn vriendin ten huwelijk zou vragen indien de fusieclub de titel zou pakken. Dimitri ging onder luid applaus en onder grote belangstelling door de knieën en vroeg effectief de hand van Lisa Degrande. Gelukkig voor hem antwoordde ze ook positief.

Het was al jaren dat ik doorstak dat ik wilde trouwen“, zegt Lisa. “Hoe meer je zaagt, hoe kleiner de kans dat we trouwen”, antwoordde Dimitri al die jaren lachend.

Lisa Degrande en Dimitri Mullebrouck net na het huwelijksaanzoek.
Lisa Degrande en Dimitri Mullebrouck net na het huwelijksaanzoek.© MPM

In de zomer 2019

“Een paar weken geleden kwam het onderwerp weer naar boven in de kantine van SCT Menen”, gaat Lisa verder. “Hij beloofde dat hij mij ten huwelijk zou vragen bij een titel voor Menen. Eigenlijk had ik niet gedacht dat het zondag al zou gebeuren. Er was zelfs geen verlovingsring, maar daar komt binnenkort verandering in. Het was toch wel speciaal om een aanzoek te krijgen voor zoveel mensen. Uiteraard kon ik niet weigeren. Het vreemde is dat mijn moeder al op de hoogte was nog voor ik haar het nieuws zelf kon meedelen.”

Dimitri en Lisa vormen al 17 jaar een koppel en wonen in de Keizer Karelstraat. Met Chloë (15) en Bruce (10) hebben ze ook al twee kinderen. De huwelijksdatum staat nog niet vast, maar allicht wordt het jawoord ergens in de zomer van 2019 gegeven. (MPM)