Lisa Veramme opent pop-up metwenskaarten in het West-Vlaams

Lisa Veramme in de pop up in de Weststraat in Lo. (foto KVCL)
Redactie KW

Lisa Veramme zorgt voor een primeur in Lo. De zaakvoerster van het bedrijfje Compli?ment opende namelijk een pop-up met wenskaarten in ‘t West-Vlaams, boodschappentassen en stickers in een leegstaand winkelpand in de Weststraat. Maar in de pop up zijn ook juwelen en popjes te koop.

Lisa Veramme uit Lo ontwerpt met haar bedrijfje Compli?ment onder meer familiedrukwerk zoals geboortekaartjes en trouwuitnodigingen en bedrijfsdrukwerk zoals logo’s, flyers en visitekaartjes. “Maar ik maak ook wenskaarten met West-Vlaamse quotes”, vult Lisa aan.

“Die kaartjes zijn tamelijk uniek en verkopen ook goed. De afgelopen maand heb ik dan ook heel wat kerstkaarten verkocht. Het kaartje met de tekst ‘mo how how how zeg, we zien ol 2020’, was op een bepaald moment zelfs uitverkocht.”

Maar hoe komt iemand nu op het idee om een pop-up te openen en dan nog wel in Lo. In grotere steden is het fenomeen al goed ingeburgerd. Maar voor Lo is het een primeur.

“In eerste instantie zocht ik een tijdelijke kantoorruimte om mensen te ontvangen om hun ontwerp te bespreken”, legt Lisa uit. “Maar na een succesvolle verkoop op twee beurzen in Brugge en Torhout in december, groeide het idee om de kantoorruimte te combineren met een verkooppunt.”

Na wat zoeken, viel mijn oog op een leegstaand winkelpand in de Weststraat in Lo, niet ver van waar ik woon. Dit pand staat momenteel leeg in afwachting van verbouwingswerken. De locatie is ideaal: het heeft een vitrine en ruime winkelruimte en is gelegen langs een drukke weg.”

Lisa contacteerde eigenaar Ignace Lootvoet en die was meteen gewonnen voor het idee. “Nieuw ondernemersbloed kunnen we altijd gebruiken in de gemeente”, zegt hij. “Ik vind de pop-up een innovatief, leuk en tof idee. Ik was dan ook meteen enthousiast toen Lisa mij de vraag stelde.”

Juwelen en Mienpopjes

Naast Lisa haar eigen producten zoals wenskaarten in ‘t West-Vlaams, groeikaarten (wenskaarten waaruit bloemetjes bloeien, red.), boodschappentassen en stickers, kan je in de pop-up ook de juwelen van Evelien Goemaere Handmade Jewellery kopen.

“Deze juwelen zijn volledig zelfgemaakt door een creatieve mama uit Roeselare, die ik heb leren kennen op de Kosmosmarkt in Torhout waar ik vorig weekend stond”, vertelt Lisa. “Daarnaast zijn ook de Mienpopjes van Plan Mien te koop. Dit zijn leuke houten familiepopjes om cadeau te doen bij bijvoorbeeld een geboorte of housewarming. Die zijn ontworpen door Maxien, mijn collega op het werk die in Beauvoorde woont. Ik vind het belangrijk om ook andere West-Vlaamse ondernemers te steunen. De drank die ik aanbied is trouwens ook van Belgische firma’s.”

Haar bedrijfje Compli?ment is voor Lisa Veramme een uit de hand gelopen hobby. “Ik combineer het grafisch ontwerp en de verkoop van mijn wenskaarten met een voltijdse job als architecte bij het Architectenatelier Vyvey en Partners in Nieuwpoort en ben van plan om die combinatie nog even voort te zetten”, zegt Lisa. “Maar we weten natuurlijk nooit wat de toekomst zal brengen! De wenskaarten zijn trouwens ook online te koop op www.complimentbylisa.com.”

Open op 27 en 28 december

De pop-upwinkel opende op zaterdag 21 december de deuren en is nog open op vrijdag 27 december en zaterdag 28 december telkens van 10 tot 18 uur.

“De kans bestaat dat ik ook nog een ‘late night shopping’ organiseer maar dat zal ik dan wel laten weten via mijn Instagram en Facebook ‘complimentbylisa’.”, geeft Lisa nog mee. (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier