Lisa De Meester uit Ooigem is finaliste voor verkiezing Eikoningin

Lisa De Meester. © HDV
Redactie KW

Op paaszondag 12 april kiest Kruisem, in de deelgemeente Kruishoutem, een nieuwe Eikoningin als de coronamaatregelen het toelaten. Lisa De Meester (20) uit Ooigem is een van de tien finalisten.

Lisa De Meester, studente wiskunde, was vorig jaar finaliste voor de verkiezing van Miss België. “Dat wereldje is mij dus niet helemaal onbekend. Ik doe vaak ook mee aan modeshows en daar leer je heel wat mensen kennen”, weet Lisa te vertellen. “Later wil ik naar Afrika trekken om daar de mensen te helpen. Dat is echter nog toekomstmuziek. Nu gaat de aandacht wel grotendeels naar de verkiezing van de Eikoningin en haar eredames. Een deelname aan een dergelijke verkiezing is goed voor het zelfvertrouwen. Ik hoop misschien ergens een ‘duwtje’ te krijgen om nog hogerop te geraken.”

Bezige bij

Lisa is een bezige bij. Er is niet alleen de school. Zij helpt ook bij een bakker en in een frituur. “Daarnaast ben ik nog aangesloten bij de sportschuttersclub De Sint-Pieters Bosseniers, in Hulste. In het weekend zie je mij dus ook regelmatig aan een schietstand. Ik voel mij daar best goed tussen al die schutters”, lacht Lisa.

Een favoriet naar voor schuiven voor de titel van Eikoningin vindt ze moeilijk. “Iedereen heeft z’n eigen capaciteiten en talenten en wil er iets goeds van maken. Op die manier leren we elkaar beter kennen”, meent Lisa, die wel ambitieus is. Dat was ook duidelijk tijdens de voorstelling van de tien finalisten. “Winnen zou voor mij een droom zijn, al gun ik het ook een andere finaliste, ik ben daar realistisch in.”

Verplichtingen

De Eikoningin en de twee eredames dienen wel rekening te houden met de verplichtingen die door de organisatoren worden opgelegd. Zo is het de bedoeling dat men als ‘ambassadrice van kip en ei’ ingaat op de uitnodiging van een organisatie en aanwezig is op een of andere activiteit. “De finalisten zijn daar allemaal op de hoogte van. We weten wat ons, bij een eventuele verkiezing, te wachten staat. Er altijd bij zijn, als men dit vraagt, is aan de orde. Ik ben er klaar voor”, besluit Lisa. Misschien nog meegeven dat de Eikoningin een auto als hoofdprijs krijgt. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier