Lions Oostkamp schenkt professionele mondmaskers aan lokale zorgverleners

Op de trap en de bordes voor het Oostkampse gemeentehuis herkennen we Wim Anseeuw, Bernard D'hoore, Roland Watteyne, Bart Vergauwe, Wim Devriese en Piet Van Vlaenderen. Op de begane grond: Olivier Mares (met masker), Louis Strubbe, voorzitter Luc Demaré en William Dierens van Lions Oostkamp vzw. © PH
Redactie KW

Lions Oostkamp vzw is een lokale serviceclub die jaarlijks een tiental projecten steunt. In deze moeilijke tijden willen ze samen met de andere Belgische Lionsclubs bijdragen om het Covid-19 virus te helpen bestrijden.

Lions Oostkamp vzw is een lokale serviceclub die jaarlijks een tiental projecten steunt. In deze moeilijke tijden willen ze samen met de andere Belgische Lionsclubs bijdragen om het Covid-19 virus te helpen bestrijden. Enerzijds hebben ze al een aanzienlijke financiële bijdrage geleverd aan het gemeenschappelijke fonds dat voor tienduizenden FFP2 en FFP1 aanleverde voor de zorgsector. Anderzijds was het voor Lions Oostkamp al snel duidelijk dat vooral de nood aan gespecialiseerde maskers het grootst is. Met een bijkomend budget van 6.000 euro werd een extra bestelling aan beschermingsmateriaal geplaatst met 1.500 professionele FPP2-mondmaskers voor alle lokale zorgverleners, thuisverpleging en zorgcentra uit de buurt. Die bestelling is ondertussen geleverd en wordt volop verdeeld volgens de lokale noden.

“Lions Oostkamp is in 2015 omgevormd tot vzw, maar bewijst zich als serviceclub al meer dan 20 jaar op lokaal en internationaal vlak. Ons devies ‘We serve’ is de reden van ons bestaan en ons belangrijkste principe”, vertelt president Luc Demaré. “Het is logisch dat we in de huidige omstandigheden onze fondsen gebruiken voor de lokale distributie van mondmaskers en beschermingsmiddelen. Anderzijds vergeten we natuurlijk ook niet de steun aan onze andere projecten waar we nog volop voor gaan: onder meer palliatieve zorg Noord-West-Vlaanderen (Heidehuis) en Welzijnsschakel ‘t Gezelletje. Lions Oostkamp staat ook voor haar eigen sociaal project: Xmas-4-all. Om steun te verlenen genereren we onze financiële middelen uit onze fundraisings. Onder meer een jaarlijkse champagneverkoop in het najaar en een concert in het Brugse concertgebouw in het voorjaar. Naast sociale doelen heeft Lions Oostkamp ook een culturele invulling.” Je leest er meer over op www.lions-oostkamp.be (PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.